04 / 05 / 2024

faiz oranları inşaat sektörünü nasıl etkiledi

faiz oranları inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

İnşaat sektöründen faiz indirimi talebi!

İnşaat sektöründen önemli isimler yüksek konut faiz oranlarında indirim yapılmasını talep ediyor.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

Konut kredisi faiz oranları Ekim'in son haftasına nasıl başladı?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Konut kredisi faizleri Ağustos ayında yükselişe geçti. Peki konut kredi faiz oranları Ekim'in son haftasına nasıl başladı? İşte detaylar...

Fed'in politika değişikliği düşük faiz oranlarının sinyalcisi!

Bankanın “ortalama enflasyon hedeflemesi” yaklaşımını benimseyeceğini duyurmasının ardından analistler, Fed'in faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük seviyelerde tutacağını belirtti.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim devam etmeli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli" dedi...

faiz oranları inşaat sektörünü nasıl etkiledi Haberi

faiz oranları inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu. Aralarında Topuz Yapı, Atak İnşaat ve Uzman Yapı'nın da olduğu çok sayıda firma iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurdu. Bazı inşaat firmalarına yönelik ise haciz uygulamaları başlatıldı. İnşaat sektöründe yaşanan iflas erteleme ve haciz uygulamaları sektörde büyük endişe yarattı. İflas erteleme sayesinde firmalar borçlularına karşı korunmuş oluyor. Bu da alacaklı firmaları zor duruma sokuyor. İflas erteleme uygulaması nedeniyle alacaklı birçok firmanın sıkıntıya girdiği, sektörde zincirleme iflasların yaşanabileceği belirtiliyor. Başta Bornova, Karşıyaka ve Menemen olmak üzere çok sayıda sanayi tesisi yapan ve konut projesi üreten Topuz Yapı da iflas...