18 / 07 / 2024

Faizdeki artış beklentisi

Faizdeki artış beklentisi

Faizlerdeki artış beklentisi konut talebini biraz öne çekti. Ama genel anlamda yeni ve sağlam konutlara talebin güçlü okluğunu görmek mümkün.

Bankalar 3. çeyrekte konut kredilerinde artış bekliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankaların 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmelerine göre 2024 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalışın yerini artışa bırakması bekleniyor. 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

Geçtiğimiz iki yılda asgari ücrete iki defa zam yapıldı. Bu sene ara zam olmayacağı sık sık dile getirilirken, çalışanların artış beklentisi devam ediyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

Otomobilde ÖTV ve matrah dilimleri gelişmesi! Zam beklentisi

Ek bütçede otomobillerden alınan ÖTV geliri yüzde 70 artırılınca, ‘ÖTV zammı olacak mı?’ sorusu merak ediliyor. Sektörde ÖTV artışı sesleri yükselirken, bir yandan da matrah dilimlerinde güncelleme beklentisi yaşanıyor. İşte tüm detaylar...

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Piyasaların gözü yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte detaylar...

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Konut fiyatları neden artıyor? Sektörde ucuz kredi beklentisi! 

Konut fiyatları Ekim'de yüzde 5.4 arttı ve yıllık artış yüzde 188’e ulaştı. Peki konut fiyatlarında son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Faizdeki artış beklentisi Haberi

Faizdeki artış beklentisi

Faizlerdeki artış beklentisi konut talebini biraz öne çekti. Ama genel anlamda yeni ve sağlam konutlara talebin güçlü okluğunu görmek mümkün. Geçtiğimiz günlerde metrekare başına konut satış fiyatlarına ilişkin önemli bir rapor açıklandı. Bu rapora göre; metrekare başına konut satış fiyatların Haziran ayında on fazla Yalova'da artarken, kiralar ise en çok Uşak'ta yükseldi. Açıklanan 'Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi* kapsamındaki yeni konut fiyatlarında.Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.44, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 7.46 artış meydana geldi. Raporda yer alan ve 30 büytlkşehrin de içinde okluğu 62 ili kapsayan ' Türkiye KompDzit Satılık Konut Fiyat Endeksi "nde, bir önceki aya göre ytlzde 1.33. geçen yılın haziran ayına göre yüzde 16,64 artış gerçekleşti. Yalova, metrekare başına yüzde...