05 / 05 / 2024

faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Peki, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

İnka Yenilikçi Yapı Çözümleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnka Yenilikçi Yapı Çözümleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Onur Karaca tarafından kuruldu.

Elektrikli Renault Kangoo geliyor: İşte fiyatı

Fransız otomotiv devi, sevilen modeli olan Renault Kangoo'nun yeni versiyonunu tanıttı. Bu kez, tamamen elektrikli bir versiyon olarak karşımıza çıkan araç, bir dizi yenilik ve güncelleme ile dikkat çekiyor. İşte bu yenilenen modelin özellikleri ve fiyatıyla ilgili detaylar.

Beklenen oldu! iPhone 15 Plus görücüye çıktı: İşte özellikleri ve açıklanan fiyatı

Apple, uzun bir bekleyişin ardından Wonderlust etkinliğinde yeni iPhone 15 serisini tanıttı. Serinin ortanca modeli olarak öne çıkan iPhone 15 Plus, bir dizi yenilik ve geliştirme ile kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro inceleme: Fiyatı ne kadar olacak?

Apple, yaklaşan eylül etkinliği ile birlikte yeni nesil iPhone modellerini tanıtacak. Özellikle iPhone 14'te yeterince yenilik sunmadığı eleştirilerine yanıt olarak, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde büyük değişiklikler bekleniyor.

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Sıcaklar bastırmadan klimanızı seçin! İşte Arçelik klimalar ve 13 Haziran 2023 fiyat listesi…

Bunaltıcı yaz sıcaklarında kurtarıcı olan Arçelik klimalar, yenilikçi tasarımı, enerji verimliliği, üstün performansı ve kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, Arçelik klima fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Alışveriş yapanlara müjde! Akbank, paynet, paykredi ve juzdan birleşecek! 

Alışveriş yapanlara yenilikçi çözümler sunularken sürpriz bir iş birliği ile ödeme sistemlerinde düzenlemeler yapıldı. Yeni iş birliği Paynet, Akbank, PayKredi ve Juzdan ortaklarından oluşuyor. Bu ortaklar birleşerek müşterilere alışverişlerde kolaylık sağlıyor. 

İnce tasarım, güçlü performans: Yeni Mac Pro ve 15.3 inç MacBook Air dikkat çekiyor! İşte fiyatlar ve özellikler!

Apple, merakla beklenen WWDC 2023 etkinliğinde güçlü ve yenilikçi ürünleriyle şaşırttı. Yeni Mac Pro, M2 Ultra işlemcisi ve geniş bağlantı seçenekleriyle dikkat çekerken, 15.3 inç MacBook Air daha büyük ekranı ve etkileyici performansıyla kullanıcılara sunuldu.

Oppo, Yeni Reno10 Serisini Tanıttı: İşte Reno10, Reno10 Pro ve Reno10 Pro+ fiyatları ve yenilikçi özellikleri!

Oppo, son teknoloji ürünü olan Reno10 Serisini tanıttı. Kullanıcılara üç farklı model seçeneği sunan Reno10, Reno10 Pro ve Reno10 Pro+ ile dikkat çekiyor. Yeni Oppo Reno10 Serisi, kullanıcılara çeşitli özellikler sunarak beklentileri karşılamayı hedefliyor. Her bir model farklı avantajlar sağlıyor.

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Vestel Çamaşır Makinesi modelleri ve fiyat listesi; Yenilikçi teknoloji ve yüksek performans

Türkiye'nin önde gelen markalarından birisi olan Vestel'in çamaşır makineleri oldukça ilgi görüyor. Peki Vestel Çamaşır Makinesi fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Vestel Çamaşır Makinesi modelleri ve fiyat listesi...

Yenilikçi elektrik motoru ve yüksek performansıyla BMW iX3 bayilerde

Tamamen elektrikli bir SUV olan iX3, geleneksel içten yanmalı bir motor yerine elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanır. Bu, sıfır emisyon sağlar ve çevreye daha az zarar verir. Elektrikli motoru sayesinde yüksek performans sunar ve hızlanma yetenekleri iyidir. 17 Mayıs 2023 fiyat listesi

faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir Haberi

faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

Apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Apartmanda yapılacak yenilik ve ilaveler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Bunlar:


-Faydalı yenilik ve ilaveler

-Çok masraflı ve lüks olanlar

-Apartmana bağımsız bölüm ilavesi

-Temliki tasarruflar ve önemli işler


Peki, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir? Apartmandaki faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler hakkında alınacak kararda oybirliği mi aranır?


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 

Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi...