22 / 07 / 2024

FED faiz artışları

FED faiz artışları

FED faizleri, 2015 bahar aylarına kadar düşük tutup istihdamın yeterince canlanmasını bekleyecek. Faiz artışlanna 2015 ortasına doğru başlayıp yıl sonuna kadar yüzde 1,25-1,50 aralığına artırması bekleniyor.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Powell'dan art arda iki faiz artışı sinyali!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki toplantılarda art arda iki faiz artışı yapabileceklerinin işaretini verdi.

Merkez Bankası faiz artırırsa dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi?

Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı karara odaklandı. Faiz artışı beklenen kararın dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak ediliyor.  Peki faiz yükselirse dolar ne olur? Yükselir mi, düşer mi? İşte ayrıntılar...

Bitcoin'den gerileme! Faiz artışları kripto piyasasını sarstı! 

Fed faizlerinin artışı olmamasına rağmen kripto varlıklar gerilemeye başladı. Bunun nedeni ise Fed faizlerinin yıl içinden aniden artış yapma ihtimali. Bu durumda kripto varlıklarda gerileme görüldü. 

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

FED faiz artışları Haberi

FED faiz artışları

FED faizleri, 2015 bahar aylarına kadar düşük tutup istihdamın yeterince canlanmasını bekleyecek. Faiz artışlanna 2015 ortasına doğru başlayıp yıl sonuna kadar yüzde 1,25-1,50 aralığına artırması bekleniyor. 

Çok büyük bir sürpriz olmazsa bu artışlar, 0,25 puanlık adımlar halinde olacak. Bu şekilde 2015 yılında 5 kez; 2016 yılında da 6 kez faiz artırması bekleniyor. Bunun sonucu dolar borçlanma faizleri, tüm dünyada artmaya başlayacak. Cari açığı hala yüksek olan Türkiye, bundan olumsuz etkilenecek ülkelerin başında geliyor. Buna rağmen FED'in faiz artış sürecinin Türkiye için yeni bir krize yol açmasını beklemiyomz. Bunun için 3 neden sıralayabiliriz: 



1. FED'e mukabil Avrupa Merkez Bankası, faizleri düşük tutmaya ve parasal genişlemeye devam edecek. Avrupalı bankalar ve yatırımcılar, Türkiye için başlıca sermaye kaynağı. 



2. FED'in faiz artışı uzun süredir bekleniyor...