14 / 05 / 2024

filistin Mescid-i Aksa

filistin Mescid-i Aksa

İsrail'in Mescid-i Aksa civarında arkeolojik araştırmaları gerekçe göstererek yürüttüğü tünel kazıları Filistinlilerle İsrail yönetimini sık sık karşı karşıya getiriyor ...

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren kurdaki yükseliş devam ediyor. Dolar bugün yeni bir rekor kırarken 28 lirayı aştı. Ekonomist Onur Çanakçı, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

İsrail-Filistin çatışması küresel çapta savunma hisselerinde yükselişe sebep oldu oldu. ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10 artarken, yurt içinde ASELSAN hisseleri de 7.23 değer kazandı.

İsrail-Filistin gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti! 9 Ekim 2023 brent petrol ne kadar oldu? 

İsrail-Filistin arasındaki gerilim, petrol fiyatlarına da yansıdı. Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? 9 EKim 2023 brent petrol varil fiyatı...

Aksa doğal gaz yeni kampanya başlattı: Bağlantı bedeline 4 taksit!

Doğal gaz dağıtım şirketi Aksa doğal gaz, faaliyet gösterdiği 27 il, 260 ilçe ve beldede bağlantı bedeline 4 taksit kampanyası başlattı. Kampanya, temmuz, ağustos ve eylül ayı boyunca geçerli olacak.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Cemil Kazancı kimdir? Ne iş yapar Nereli?

Aksa jeneratör İcra Kurulu üyesi Cemil Kazancı kimdir? Cemil Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cemil Kazancı Ne iş yapar? Cemil Kazanc  Nereli?  İşte Cemil Kazancı`nın hayatına dair merak edilenler.

Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlara taksit fırsatı! Aksa, kampanya başlattı!

Doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlara yönelik kampanya başlatan Aksa Doğalgaz,  ocak ve şubat ayları içinde, anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanan vatandaşlara abone bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı başladı.

Türkiye'de ilk olacak! Tüm çalışanların dört gözle beklediği gelişme

Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasıyla verimliliği ve çalışan memnuniyetini artırmayı amaçlıyor. Uygulamayla birlikte, şirket, performansı tamamen iş sonuçları ve hedeflere göre ölçüm yaparak, çalışana işi üzerinde daha fazla sorumluluk veren bir modele geçecek.

Haftada 4 gün mesai ses getirdi, ünlü isimden bir adım ilerisi için öneri geldi!

Dün Aksa Akrilik’in 3 ay süreyle 200 personeli için haftada 4 gün mesai uygulamasına başladığını duyurması, iş dünyası ve çalışanlar arasında yankı bulurken, ünlü isimden bir adım daha ilerisi için yeni bir öneri geldi.

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

filistin Mescid-i Aksa Haberi

filistin Mescid-i Aksa

Filistin yönetimi, kazılar nedeniyle Mescid-i Aksa'nın altının oyulduğunu ve yıkılıp çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. İsrail ise tünellerin varlığını inkar ederek, çalışmaları sadece Ağlama Duvarı'nın paralelinde yapılan kazı çalışmaları olarak açıklıyor. Mescid-i Aksa yakınlarında bunun dışında bir tünelin olmadığını savunuyor.


AA muhabiri, İsrailli bir arkeolog eşliğinde özel izinle girdiği Ağlama Duvarı paralelinde açılan tüneli görüntüledi. Uzunluğu yaklaşık 500 metreye ulaşan tünelde, kazılar yerin 30 metre altında tüm hızıyla devam ediyor.


Kazılar, Mescid-i Aksa'yı kale gibi çevreliyor


Ağlama Duvarı'ndan Mescid-i Aksa'ya açılan Tenzekiye Medresesi ve Silsile Kapısı'nın altından geçerek Pamukçular Kapısı'nın altına uzanan kazılar, buradan Katolik Ermeni Kilisesi'nin tam altına ulaşıyor. Ardından sola kıvrılan tünel, Mescid-i Aksa'nın bir diğer kapısı Babu'l-Hıtta'ya ulaşmadan Hristiyanlar tarafından Hz. İsa'nın sırtında bir çarmıhla yürütüldüğüne inanılan ''Via...