03 / 05 / 2024

Fitch notunu düşürmesi

Fitch notunu düşürmesi

Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle yatırım yapılabilir lige veda etmesi olur ki, bu da en başta dışarıdan fonlamanın maliyetini yükseltir, arsa ve gayrimenkul fiyatlarını baskılar.

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Demir ve bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları resmen fırladı! 14 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 ay sonra ilk kez faiz oranlarını düşürmesi ile yükselişe geçti. Bu durum bakır hurda fiyatlarını da yansıdı ve hurdaya büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 202, hurda fiyat listesi.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Genelde Türkiye üzerinde yaptığı düşük notlarla ''sıfırcı'' olarak bilinen Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli kredi notunu 'B' olarak kaydetti

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dünyadaki şirketlerin yüzde 48’inde durumun kötüleştiğini belirtirken, Avrupa ekonomileri için çok önemli uyarıda bulundu.

Kredi çekecekler dikkat! Bunu yapmak kredi notunu düşürüyor

BDDK’nın verilerine göre, bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam kredilere oranının, uzun bir aradan sonra 2022’de yüzde 20’nin altına düştüğü gözüküyor. İşin uzmanı kredi notuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Fitch notunu düşürmesi Haberi

Fitch notunu düşürmesi

Bu dönemde ve bu tarzda bir not düşüşünü hiç dostça bulmadım, hatta düşmanca diyebilirim. Çünkü darbe girişiminden 3 gün sonra negatif izlemeye aldı. Halbuki darbe başarısız olmuştu


Maalesef Türkiye’nin yatırım yapılabilir kredi notunu koruyamadık. 18 yıl aradan sonra yeniden elde ettiğimiz bu notu 3.5 yılda kaybettik. Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Ama 18 Ağustos itabarıyla o da notu gözden geçirme kararı aldı. Fitch notu kırmasa dahi en büyük ilk üçün ikisinden yatırım yapılabilir notumuz artı yok. Bu şartla finansal varlıklara yatırım yapan küresel emeklilik fonları ve yatırım fonlarının listesinde artık Türkiye yer almayacak. Bu durum, ekonomiyi marjinal da olsa uzun vadeli ve daha kaliteli dış kaynaktan edecek.


-Ama daha önemlisi Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle...