04 / 05 / 2024

Fitch Ratings açıklamaları

Fitch Ratings açıklamaları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

AB bankalarının notu düşecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı açıklamada aşırı yasal ve düzenleyici çerçevelerin Avrupa Birliği (AB) bankalarının 2015 yılında gücünü olumlu, notunu ise olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Fitch'ten 'küresel ekonomi' tahmini!

Eylül ayından bu yana Euro Bölgesi ve Japonya'daki gelişmelerle küresel ekonomik görünümün bir miktar zayıfladığına dikkat çeken Fitch, 2015 ve 2016 yılları için 'Küresel ekonomik büyüme güçlenecek' değerlendirmesinde bulundu

Fitch Ratings: Güney Akım Türkiye için pozitif olabilir!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini belirterek, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti

Fitch Ratings: Çin'in faiz kararı bankalar için negatif!

Fitch Ratings'in internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın bir yıllık gösterge borç verme faizini 40 baz puan aşağı çekerek yüzde 5,6'ya indirmesinin, Çin bankalarını negatif yönde etkileyebileceği kaydedildi.

Dolar alacaklar dikkat! Fitch’in yıl sonu dolar tahmini şok etti!

Dolardaki yükseliş sürüyor. Vatandaş elindeki tüm parayla altın ve dolar almaya devam ederken, gazeteci Barış Esen X sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in 2024 yıl sonu Dolar/TL tahminin açıkladı. Dolar almadan önce mutlaka bakın.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Küresel petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin ya da motorine indirim veya zam olarak yansımaya devam ediyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol arzında yaratabileceği kesinterin petrol fiyatlarında yükselişe neden olacağını ve 120 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fitch Ratings açıklamaları Haberi

Fitch Ratings açıklamaları


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "BBB" seviyesinde korunduğu, görünümünün ise "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.


Kazakistan'ın görünümüyle ilgili kararda, ülke ekonomisinin düşük petrol fiyatlarına kademeli olarak uyum sağladığı kaydedilerek, ekonomik büyümenin devam ettiği vurgulandı.


Açıklamada, geçen sene yüzde 3,2 olan cari açığın gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yıl yüzde 2,3 seviyesine gerileyeceğinin öngörüldüğü aktarıldı.


Kazakistan'ın dış borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yılın sonunda yüzde 20 olmasının beklendiği duyurulan açıklamada, bu oranın 2018 sonunda yüzde 13,7'ye gerileyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.


- Mozambik


Fitch Ratings, Mozambik'in kredi notunun ise "CC" seviyesinde korunduğunu açıkladı.


Mozambik'le ilgili kararda, düşen emtia fiyatları ve ülkede süregelen borç krizinin...