05 / 05 / 2024

Fitch türkiye tahmin

Fitch türkiye tahmin

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık baskısını azaltacağını belirtti..

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

Ve Türkiye'nin otomobili TOGG fiyat listesinde Mayıs ayı çılgınlığı; Bu kadarını kimse tahmin etmiyordu!

Geçtiğimiz ay yollara çıkan Türkiye'nin otomobili TOGG vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ederken Mayıs fiyat listesi dikkat çeken bir sürprizle geldi. İşte TOGG Mayıs ayı güncel fiyatı ve heyecan uyandıran o sürpriz…

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Fitch türkiye tahmin Haberi

Fitch türkiye tahmin

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık baskısını azaltacağını belirterek, Türkiye için bu yıl ekonomik büyüme tahminini yüzde 2.7'den 3'e yükselttiklerini açıkladı. Rawkins, Türkiye'nin büyüme oranının 2015'te yüzde 3.3, 2016'da ise yüzde 4'e yükselmesini beklediklerini söyledi. Rawkins, ekonomik büyümenin güçlendiğine de vurgu...