08 / 05 / 2024

fiyat artışında elektrik ve doğalgazı geçti

fiyat artışında elektrik ve doğalgazı geçti

Su fiyatında son 1 yılda yaşanan artış enerji kalemlerindeki artışı geçti. Sudaki yıllık fiyat artışı yüzde 10,8'i bulurken, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerjideki fiyat artışları bu oranın gerisinde kaldı.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

İTO verilerine göre, İstanbul'da ekim ayında 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatında yükseliş oldu. İşte o rakamlar ve fiyat artışında zirvede olan ürünler...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

fiyat artışında elektrik ve doğalgazı geçti Haberi

fiyat artışında elektrik ve doğalgazı geçti

Su fiyatında son 1 yılda yaşanan artış enerji kalemlerindeki artışı geçti. Sudaki yıllık fiyat artışı yüzde 10,8'i bulurken, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerjideki fiyat artışları bu oranın gerisinde kaldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, enfasyon ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,96 olarak gerçekleşti. 


Elektrik ve doğalgazda ekim ayında yaşanan yüzde 9'luk fiyat artışıyla yıllık enflasyon rakamı yakalanırken, enerjinin tüpgaz, kömür, odun gibi diğer kalemleri enflasyonun gerisinde kaldı.


Sudaki fiyat artışında hem enerjiyi hem de yıllık enflasyonu geride bıraktı. Suyun birim fiyatı geçen yılın ekim ayında 3,01 lira iken bu yılın aynı ayında 3,34 liraya yükseldi. Aynı miktar su tüketimi için ödenen fatura bedeli, 1 yılda yüzde 10,8...