05 / 05 / 2024

fransa 1 dolarlık mağara

fransa 1 dolarlık mağara

Fransa'da yaşayan Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel çifti, açık artırmada 1 dolara aldıkları mağara evi şimdi gecesi 75 dolara kiraya veriyor.

Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı!

Geçen genel seçimlerde Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

1 trilyon dolarlık ABD’li çip devi Avrupa'da yatırıma hazırlanıyor!

Yapay zeka rallisiyle birlikte 1 trilyon dolarlık değere ulaşan şirketler kulübüne katılan Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia Avrupa'da yatırım planlıyor.

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünya çapında toplamda 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ciddi zorluk uyarısı yaptı.

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

Denizbank sendikasyon kredisi yüzde 117 oranında yenileyerek yurt dışından 530 milyon dolarlık kredi sağladı. Banka, bu işlemle 2023 yılı başından beri ekonomiye 1,4 milyar doları aşkın kaynak sağladı. Kredi, afet bölgesindeki yaraların sarılması için kullanılacak.

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Geçen yıl meyve sebze ihracatında zirveyi zorlayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl miktarı daha da artırarak 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

fransa 1 dolarlık mağara Haberi

fransa 1 dolarlık mağara

Fransa'da yaşayan Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel çifti, Loire Vadisi'nde bulunan ve tamamen çöplük içindeki bir mağarayı açık artırmada sadece 1 dolara satın aldılar. Ardından hazırlıklar başladı. Restoranda çalışırken biriktirdikleri paralarla mağarayı restore ettiren ve gerçek bir eve dönüştüren çift, 1 yılın sonunda bu girişimi paraya dönüştürmeye başladı. Görenleri büyüleyen bu mağara ev, şimdilerde dünyaca ünlü seyahat sitesi Airbnb'de kiralık. Geceliği 75 dolardan kiralanan mağara eve dünyanın dört bir köşesinden büyük ilgi var, öyle ki evin hiç boş kalmadığı belirtiliyor.  


40 MİLYON ÇİNLİ MAĞARADA


Son dönemde ilgi görmeye başlayan mağara evlerin en önemli özelliklerinden biri yazın serin ve kışın sıcak kalması. Ayrıca depremlerden etkilenmemesi de tercih nedenleri arasında. Çin’de 40 milyona yakın insanın mağarada yaşadığı tahmin edilirken, Fransa, İspanya...