27 / 04 / 2024

gayrimenkul amortisman oranları

gayrimenkul amortisman oranları

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen belli oldu. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada iş yeri kira artış oranları üreticileri zorladığını söyledi.

Martı Marina ve Martı Myra'nın kira oranları belli oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Martı Marina tesisi ve Martı Myra'nın kira oranlarının belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

Gayrimenkul fiyatları 2022'de artacak mı?

Gayrimenkul sektörü, pandemi kapanmalar ve konut kredisi faiz oranlarının artmasıyla beraber 2021 yılına yavaş giriş yapmıştı. Peki sektörü bu sene neler bekliyor? 2022'de gayrimenkul fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda stopaj oranları değişti!

23.12.2020 tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirli yatırım ve döviz fonlarına ilişkin stopaj oranlarında bir takım değişiklikler yapıldı.

gayrimenkul amortisman oranları Haberi

gayrimenkul amortisman oranları

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Arsa tapulu olup, kredi alınamayan taşınmazların krediye uygun yeni daireler kadar kira getirdiğini anlatan Erilkun, bu durumu şöyle örnekliyor: "Gaziosmanpaşa'da 2+1 arsa tapulu daireler 150 bin lira iken 750 lira civarında kiraya verilebiliyor. Yeni yapılarda ise bu rakam 250 bin lira ve kira getirisi 850 lira civarında. Buna göre arsa tapulu dairelerdeki amortisman süresi 13-14 sene iken, yeni dairede bu süre 20 seneyi aşıyor."


TİCARİ EMLAKTA AMORTİSMAN SÜRESİ 14-15 YIL

Erilkun, İstanbul'da ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14-16 sene olduğunu bildirdi ve "Stopajın kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru dilediği gibi ele alması aidat ve genel giderlerin darlığı ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkarıyor" diyor.


YURT YATIRIMININ...