04 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası fiyatlandırma

Gayrimenkul sertifikası fiyatlandırma

Gayrimenkul sertifikasında ilk satışların yapılacağı Park Mavera 3 projesinde talepler toplanmaya başlarken 10 şirketin daha sertifikalı satış için beklediği belirtildi.Sertifika sisteminin sektöre yeni bir finansman, yatırımcıya faizsiz yatırım aracı olması beklenirken bazı uyarılar gelmeye başladı

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...

Kale Alarm'la eviniz de cebiniz de güvende! TL üzerinden 24 ay sabit fiyatlandırma!

Kaliteli ürünleri ve doğru fiyatlandırma politikası ile dikkat çeken Kale Alarm; TL üzerinden fiyatlandırdığı ürünleriyle kullanıcılarının kur dalgalanmalarından etkilenmesini önlüyor.

Ankara’da emlak fiyatlarında suni yükseltmeler mi yapılıyor?

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar Ankara gayrimenkul sektörünü de kaosa sürükledi. Gayrimenkul PR konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘suni yükseltmeler ve yanlış fiyatlandırma yüzünden tüketicilerin satın alma motivasyonu düştü’ uyarısını yaptı.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Türkiye'de gayrimenkul işine girenler çok para kazanacak!

Koronavirüsün ardından bazı sektörlerde talep çılgınlığı yaşanacak. Yurt içinde  perakende, demir çelik, makine, gayrimenkul, ulaştırma ve tekstil sektörlerinde pozisyon açanlar 3 ay sonra büyük paralar kazanacak.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Ağustos 2019!

Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Temmuz 2019!    

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları KAP'ta yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Haziran 2019!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları KAP'ta yayınlandı....

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi 2019!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı yapılanların ortalama satış fiyatları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Nisan 2019!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesinde, gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı yapılanların ortalama satış fiyatları yayınlandı.

Gayrimenkul sertifikası fiyatlandırma Haberi

Gayrimenkul sertifikası fiyatlandırma

Gayrimenkul sertifikasında ilk satışa konu olan Park Mavera 3 projesinde talep toplanmaya başlandı. TOKİ ve Makro İnşaat’ın gelir paylaşımı ortaklık modeli ile İstanbul Başakşehir’de hayata geçirdiği projede talep toplamanın ardından Borsa İstanbul’da Cumburbaşkanı'nın programına göre 5 veya 6 Nisan’da satışlara başlanacak. Talep toplamada beklentilerin üzerinde ilgi gören Park Mavera 3 projesi sertifikaya konu olan ilk yüzde 28,6 bölüme, yüzde 19.2 alanı daha ilave etti. Böylece açıklanan 143 milyon 239 bin TL gelir hedefini yakalaması bekleniyor.


Bu projenin dışında 10 şirketin daha sertifikalı satış için beklediği belirtiliyor.Sektördeki firmalara yeni bir finansman, borsadaki yatırımcıya ise faizsiz vergisiz yeni bir enstrüman aracı olması beklenen gayrimenkul sertifikasında bazı uyarılar da gelmeye başladı. Sistemin başarılı olması için dikkat edilecek konuların başında doğru fiyatlandırma, ardından sertifikalı...