04 / 05 / 2024

gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı

gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Kredi kartlarına yeni tedbirler gelebilir!

Amerikalı banka Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizi kararının ardından Türkiye ile ilgili hazırladığı raporu paylaştı. Goldman Sachs, gevşemenin 2024’ün üçüncü çeyrekte başlayabileceği tahminini yinelerken, kredi kartları harcamalarına yönelik tedbir beklediklerini açıkladı.

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

Savaşa rağmen akaryakıtta yeri göğü titretecek indirim! Resmi ilk kez tarih verildi! İşte indirimin geleceği tarih...

Akaryakıta gelen zamlar kadar indirim gelmeyince araç sürücüleri bankaların akaryakıt kampanyalarını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda, Denizbank’ın hazırladığı akaryakıt kampanyası Denizbank müşterilerini oldukça sevindirdi. Denizbank, akaryakıt harcamalarına 130 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Benzin, motorin ve LPG’de peş peşe indirim müjdesi! İndirim tarihi resmen belli oldu! Duyanlar kuyruk oluşturacak!

Denizbank’tan araç sahiplerine akaryakıt kampanyası haberi geldi. Denizbank, BP’den yapılacak akaryakıt harcamalarına 130 TL indirim sağlanacağını duyurdu.

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Yaz tatilinin ardından okullar açılırken, okul alışveriş harcamaları velilerin ceplerini yakıyor. Okul alışveriş harcaması 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

O banka anne babalara eğitim harcamaları için tam bu kadar para hediye edecek!

Okulların açılmasına sayılı günler kala bütün bankalar peş peşe eğitim harcamalarına ilişkin kampanyalar düzenlerken yeni bir kampanya haberi de QNB Finansbank’tan geldi. QNB Finansbank, eğitim harcamalarına 600 TL hediye edeceğini duyurdu.

Zeytinburnu Merkezefendi 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2965 ada, 27, 30, 31, 32, 35, 36, 54 ve 55 parseller, 2968 ada, 19 ve 20 parsel sayılı taşınmazlar ile bir kısım kadastral yol alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 19 Haziran 2023 tasdik tarihli plan değişikliği askıya çıkarıldı.

Benzin, motorin ve LPG’de çok konuşulacak karar! Detaylar peş peşe geldi! Resmen açıklandı!

Akaryakıtta arka arkaya gelen zamların ardından benzin ve motorin fiyatları 38 TL’ye dayanmış ve bu nedenle araç sahipleri akaryakıt alamaz hale gelmişti. Bu kapsamda, bir kampanya başlatan İş Bankası, akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

Akaryakıt alacaklar hemen baksın! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi!

Benzin, motorin ve LPG alımları kapsamında Garanti BBWA’dan kampanya haberi geldi. Garanti BBWA, BP’den yapılacak akaryakıt harcamalarına hediye puan vereceğini duyurdu.

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

Benzin, motorin ve LPG alacaklar dikkat! Az önce açıklandı! Son gün 15 Ağustos!  

Akaryakıt harcamalarına ilişkin bir kampanya düzenleyen Halkbank, Aytemiz istasyonlarından yapılacak harcamalara 90 TL ParafPara hediye edeceğini açıkladı. Halkbank, kampanyanın 15 Ağustos’ta biteceğini duyurdu.

Anne babalar dikkat! Çocuklarınız için tam bu kadar para alacaksınız!

Okulların açılmasına az bir süre kala Denizbank’tan anne ve babaları sevindirecek bir haber geldi. Denizbank, eğitim harcamalarına 400 TL hediye edeceğini açıkladı.

Kredi kartlarına taksit sınırı mı geldi? Kredi kartı taksitlendirme süreleri değişti mi? Yurt dışı seyahat, havayolu...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomiye ilişkin kritik bir karar alarak kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, kredi kartı harcamalarına taksit sınırı geldi. İşte detaylar...

gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı Haberi

gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderler dikkate alınacak ve  yol harcamalarına katılma payı tutarı hesaplanacak.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.  Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. 

GENEL GEREKÇE 

26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86'ncı maddesiyle halen yürürlükteki uygulamayla Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce Yeni yol açılması; Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi; Kaldırımsız ve bakımsız bulunan...