16 / 05 / 2024

Haliçin altına otopark

Haliçin altına otopark

1998 yılında Ahmet Vefik Alp tarihi yarımadayı kurtarmak için, Haliç'in altına 50 bin araçlık otopark önermiş. Japonlar'ın da yatırım için hazır olduklarını belirten Alp, kentteki otopark sorununun çözüleceğini belirtmiş.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün devam edecek ilk etap kapsamında, Şile – İstanbul yönünde 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde de 2 şerit olarak ters istikametten sa

Gümüş yatırımcılarına kötü haber: 21 TL'nin altına sarkabilir

Altından sonra yatırımcılar en çok yatırımı gümüşe yapıyor. Altınla birlikte rekora yükselen gümüş için kötü haber geldi. Gümüş fiyatları 21 TL'nin altına sarkabilir. Peki gümüş fiyatları ne zaman düşüşe geçecek?

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, yüzde 7'nin altına düşerken mortgage başvurularında da artış kaydedildi.

Altına yatırım yapacaklar durun! İslam Memiş altın almanın en doğru zamanını duyurdu!

Altına yatırım yapacaklar en doğru zamanı kovalıyor. İniş ve çıkışlı haline devam eden altının akıbeti ne olacak? İslam Memiş, altın alacaklar için şu değerlendirmeyi yaptı. İşte detaylar!

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Kentsel dönüşümde faiz oranları 1'in altına inecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların evlerini ve işyerlerini yeniden tasarlamaları ve iyileştirmeleri için verilen kredilerde devletin faiz katkısının artırılması, oranın yüzde 1’in altına düşürülmesi hazırlığı var.

Bitcoin'de büyük tehlike! 16 bin doların altına inebilir!

Bitcoin (BTC) boğaları varlığın fiyatını başarılı bir şekilde 16.000 doların üzerine sabitledi, ancak Çin'deki endişeler Bitcoin'i 16.000 doların altına itebilir!

En uygun altın yüzük fiyatı ne kadar? 8 Ayar altın yüzükler kapış kapış satılıyor! 3 Kasım 2022 Altınaşkı fiyat listesi

Altın yüzük salmak isteyenler, bütçesine uygun yüzüklerin fiyatlarını araştırıyor. Hem güzel şık olsun hem de en uygunu olsun isteyenler için Altınaşkı 8 ayar altın yüzüklerde yüzde 33'e varan indirim başlattı. Peki 8 ayar altın yüzükler ne kadar? İşte 3 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı altın fiyatlarındaki yükseliş için gün sayarken Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin aktardığına göre vatandaş altının alıp yastık altına attı. Son 1 yılda kayıt dışı servet 1 yılda 11 milyar dolar daha arttı.

Gümüş için ''11 TL seviyesinin altına sarkmasına ihtimal vermiyorum'' diyen İslam Memiş'ten net açıklama geldi

Gümüş fiyatlarının zirve seviyelere yükselmesi ile yatırımcılar gümüş fiyatlarına odaklandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını araştıran yatırımcılar için İslam Memiş, ''11 TL'nin altına sarkmasına ihtimal vermiyorum'' diyerek yatırımcıları uyardı.

Gram altın 1.000 liranın altına düşüyor! Bu haber okunmadan bir gram altın bile alınmaz! Elinizi çabuk tutun

Altın ve para piyasaları uzmanı ve Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş, gram altının 1.000 Türk lirası’nın altına düşebileceğini açıklarken bu durum için tarih de verdi. İşte detaylar…

Altın 1.000 liranın altına düşüyor! Şok açıklama! Tarihler verildi herkes hazır bulunsun

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının 1.000 liranın altına düşebileceğini söylerken bu durum için tarih de verdi. İşte detaylar…

Haliçin altına otopark Haberi

Haliçin altına otopark



Şehir planlamacısı Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp suriçindeki tarihi İstanbul'u kurtarmak için, Haliç'in altına 50 bin araçlık otopark öneriyor...


Proje de Japonlar da hazır


   Bu proje üzerinde uzun süre çalıştığını söyleyen Ahmet Vefik Alp, Japonlar'ın yatırım için hazır olduğunu belirterek, ''Yaptığım temaslarda Haliç'ten çıkacak çamuru alıp, seramik sanayinde kullanmaya hazır olduklarını söylediler'' diyor..


Cenevre'de var


   Bu projenin örneğinin Cenevre'de olduğunu hatırlatan Alp, şunları söylüyor: ''Cenevre Gölü'nün bir bölümü ile göle dökülen nehrin altına iki kat otopark inşa etmişler... Bundan hem büyük paralar kazanıyorlar, hem de kentteki otopark sorunu çözümlüyorlar...


Yayalaştırma için 


   Suriçinde kalan tarihi İstanbul'u kurtarıp, dünyaya bir kültür abidesi olarak...