26 / 11 / 2024

hasarlı binalar yapı yöntemi

hasarlı binalar yapı yöntemi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

İnşaatta beton devri sona mı eriyor? Yeni trend ahşap binalar...

İnşaat alanında devrim niteliğinde bir malzeme olan Çapraz Lamine Ahşap ile artık çok katlı binalar yapılabilecek.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Ankara'da 1942'de Tapu Kadastro Müdürlüğü için Mahzenli kâgir binalar yapılmasına karar verilmiş. 

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

hasarlı binalar yapı yöntemi Haberi

hasarlı binalar yapı yöntemi

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İzmir'de çok sayıda bina enkaz olurken, bazı binalar da hasar aldı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı gündeme geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi, 30 yıllık inşaat mühendisi Şeref Alpago, "Depremde zarar gören ağır hasarlı yapıları yıkıyoruz. Ancak hafif ve orta hasarlı binalarda, mühendislik formasyonu içeren bir bakışla onarımların yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Yani bir onarım ekibi çağırıp, şunları yapalım, demek yerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, üniversiteler veya İnşaat Mühendisliği Odası'ndan konunun uzmanı bir inşaat mühendisinin yönlendirmesiyle bir rapor, arkasından ise bir yapım yöntemi belirlenmeli. Ondan sonra onarım ekibiyle görüşülmeli" şeklinde konuştu.

EV ALIRKEN KRİTERLERE...