13 / 05 / 2024

Hastane inşası için bağışlanan araziler

Hastane inşası için bağışlanan araziler

Hastane inşası amacıyla bağışlanan arazilere, şehir hastanelerinin kapasite sorunları ve Adana'nın bazı bölgelerindeki hastane ihtiyacı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Enka İnşaat, Yandex Merkez Binası inşaatı için 500 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı!

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Diyarbakır Bismil Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil'de millet bahçesi inşası için düğmeye bastı. Bismil Millet Bahçesi 85 dönüm üzerinde inşa edilecek.

Afet bölgelerinde konut inşası için çalışmalar başladı!

Son bir ay içerisinde meydana gelen sel ve yangın felaketleri nedeniyle birçok kentte sayısız konut kullanılmaz hale gelmişti. Hükümet bu bölgelerde inşa edilecek konutlar için düğmeye bastı. 

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC'de Türkiye'de yangından etkilenen bölgelere yeni konut inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

Hastane inşası için bağışlanan araziler Haberi

Hastane inşası için bağışlanan araziler

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, hastane inşası amacıyla bağışlanan arazilere, şehir hastanelerinin kapasite sorunlarına ve Adana'nın bazı bölgelerindeki hastane ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Barut, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Barut, ''Sağlık Bakanlığı bir sûredir Kamu Özel İşbirliği modeli ile öncelikle bazı büyükşehirlerden başlayarak şehir hastaneleri kurdu. Bu kapsamda Adana, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, İsparta, Yozgat, ve Elazığ'da şehir hastanelerini hizmete açtı. Ancak bu illerde, yatak yönünden yetersiz yoğun bakım üniteleri sorununun yanı sıra kapatılan hastanelerin arazilerine İlişkin sorun ve sıkıntıların yaşandığı İfade edilmektedir.

Kapatılan, taşınan devlet hastanelerinin arazilerinin bazılarının zamanın hayırsever vatandaşları tarafından devlete bağışlandığı ve bu bağışı da koşullu yaptıkları söylenmektedir. Koşullarının ise, arazinin hastane dışında bir amaç için kullanılmayacak olduğu, eğer...