11 / 05 / 2024

Havaray projesinin imar planı onaylandı

Havaray projesinin imar planı onaylandı

Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına yapılacak Havaray projesinin imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylandı.

Maslak 1453'ün imar planları 7'nci defa iptal edildi! 

Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin imar planları 7'nci kez iptal edildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi için düğmeye bastı! Erft Loft, Mart 2024’te başlıyor!

Peker GYO Almanya'daki yeni projesi Erft Loft için resmen düğmeye bastı. Erft Loft projesinin imar planı Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Peki Erft Loft projesinde kaç konut olacak? Ne kadar gelir elde edilecek? İşte ayrıntılar...  

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Havaray projesinin imar planı onaylandı Haberi

Havaray projesinin imar planı onaylandı

İstanbul'da Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasında 750 metrelik Havaray yapılmasına ilişkin imar planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Sarıyer İlçesi Cendere Vadisi ile Seyrantepe istasyonu arası Havaray hattına ilişkin 1/5000-1/1000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor oy çokluğuyla kabul edildi. 


Cendere Vadisi ile Seyrantepe İstasyonu-Türk Telekom Arena Stadyumu güzergahı arasında 750 metre olarak planlanan Havaray 2 istasyondan oluşacak ve seyahat süresi 2,63 dakika olacak. Havaray'ın maliyeti 24 milyon dolar olarak hesaplandı.


AA


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'da Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasında havaray yapılmasına ilişkin imar planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylandı Cendere Vadisi ile Seyrantepe İstasyonu Türk Telekom Arena Stadyumu güzergahı arasında 750 metre olarak planlanan havaray...