04 / 05 / 2024

Hekimbaşı Yalısına ne olacak

Hekimbaşı Yalısına ne olacak

İstanbul Boğazı'nda bir tanker geçtiğimiz hafta Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış ve büyük hasar vermişti. İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yalı için rapor hazırladı. Peki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? Seçim öncesi işaret edildi, rakam verildi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamasında emeklilere hak ettikleri parayı vereceklerini söylemesinin ardından, seyyanen zam tartışması yeniden alevlendi. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, hem tarih hem rakam verdi. İşte o açıklama...

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Her 100 emekliden 84’üne yüzde 37,16’sına yüzde 50 zam yapılabilir! İşçi-memur emeklisi farkı 31 bin TL'yi aşabilir!

2024 yılında her 100 emekliden 84’üne yüzde 37, 16’sına yüzde 50 zam uygulanabileceği gündeme geldi. Bu durumda işçi ve memur emeklisinin maaşlarının arasındaki farkın 31 bin TL'yi aşabileceği hesaplandı. İşte o rakamlar...

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Peugeot SUV 5008'de son dakika Mayıs fırsatı! Peugeot 5008 Mayıs fiyatı ne kadar? Araba alacaklara müjde! 

Peugeot SUV 5008, Mayıs ayına özel 250 bin TL'ye 12 ay, yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışta. Peki Peugeot 5008 Mayıs fiyatı ne kadar? İşte SUV 5008 14 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Finans Analisti İslam Memiş’ten 14 Mayıs öncesi son taktikler! Altın ve doları olanlar 14 Mayıs öncesi ne yapmalı?

Finans Analisti İslam Memiş, döviz ve altın yatırımcısına 14 Mayıs öncesi önemli uyarılarda bulundu. 14 Mayıs öncesindeki piyasa hareketlerini değerlendiren Memiş, yatırımcıların bu dönemde ne yapması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Dacia Duster Mayıs fırsatı açıklandı! Dacia Duster Mayıs fiyatları ne kadar? Bu ay 1 kuruş bile zam gelmedi!

Dacia Duster'da Mayıs ayına özel 150 bin liraya, 12 ay yüzde 1.49 faiz fırsatı sunuluyor. Peki Dacia Duster Mayıs fiyatları ne kadar? İşte 2 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama Mayıs 2023! Kimler 4 bin 336 TL alacak?

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş Mayıs ayına girilmesiyle beraber 'Evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki evde bakım maaşı Mayıs ödemesi ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? 

Kamudaki 700 bin işçiye zam şoku! Pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Kamu toplu sözleşmelerinde yeni tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Peki pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

Ford Transit Minibüs fiyatlarına bu ay zam geldi! Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar? 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni bir Ford Transit Minibüsün Aralık ayı fiyat listesi güncellendi. Aralık ayında zam gelen yeni bir Ford Transit Minibüslerin güncel fiyat listesi merak ediliyor Peki Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar oldu? 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Hekimbaşı Yalısına ne olacak Haberi

Hekimbaşı Yalısına ne olacak

Geçtiğimiz hafta bugün yaşanan talihsiz gemi kazası sonrasında hasar gören Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı için İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri rapor hazırladı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yalı sahibi ailenin avukatı Nazlı Selek rapor hakkında bilgi verdi.

Nazlı Selek, "Biz şu ana kadar yalının tarihi eser olması nedeniyle hiçbir işlem yapamıyorduk. Anıtlar Kurulu raporunu hazırladı. Raporda yalının yeniden ihyasına ilişkin gerekli her türlü işlemin yapılması yönünde karar çıktı" ifadelerini kullandı.

Yalının ihyasına iğlişkin proje hazırlatacaklarını açıklayan Selek, "Hazırladığımız projeyi Anıtlar Kurulu'na sunacağız. Projeler kontrol edilmek suretiyle kurul da karar verecek. Çalışmalar buna göre başlayacak." dedi. Avukat Selek, öte yandan karşı tarafın da ihtiyatı haciz kararına itiraz ettiğini bildirdi.

Ne olmuştu?
İstanbul Boğazı'nda bir tanker, Fatih...