15 / 05 / 2024

hükümete çağrı

hükümete çağrı

Dün Marriott Hotel Asya 'da 3' üncüsü gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı, gayrimenkul ve konut sektörünün temsilcilerinin hükümete çağrılarda bulunduğu bir platforma dönüştü ve istekler belirlendi.

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına seyyanen zam ne zaman verilecek? Seyyanen zam var mı? Emeklilere seyyanen zam verilecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi. Emekliye seyyanen zamda son dakika gelişmesi...

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Hükümet açıkladı: Emekli ve memur zam oranları yine yükseldi! OVP ile zam yüzde 50'ye dayandı! Şimdi maaşlara bakın

Emekli ve memur Ocak 2024 zammı kapsamında yeni bir ipucu daha geldi. Hükümetin OVP açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yine yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Memur ve emekli memur zammında kritik viraj: Hükümet teklifini açıklayabilir

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümetin yarın kamunun zam teklifini açıklaması bekleniyor.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Çiftçilere hükümetten 10 yeni müjde! Resmen açıklandı: Sıfır faizli kredi, gübre fabrikası, sera yatırımları...

Hükümetten çiftçileri ve besicileri ilgilendiren 10 yeni müjde açıklaması geldi. Bakan Vahit Kirişci, tarımdaki yeni hamleleri tek tek açıkladı. 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

hükümete çağrı Haberi

hükümete çağrı

Hatırlanacağı üzere konutta KDV oranları kademeli olarak yüzde 8 ve yüzde 18, kentsel dönüşüm yasası kapsamındaki projelerde ise yüzde 1 olarak düzenlenmişti. Sektörün üzerindeki vergi ve harç yükünün toplam maliyetin yüzde 30'lanna vardığına işaret eden sektör temsilcileri, aynı zamanda haksız rekabete de neden olan farklı KDV oranlannın sabitlenmesini istiyor. Öte yandan yine geçtiğimiz yıl yasalaşan ve yönetmelikleri yapılarak yürürlüğe giren Tüketici Yasasında da revizyona gidilmesini isteyen sektör, tüketicinin yanı sıra üreticinin de korunmasına olanak sağlayacak bir yasaya ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. 


'Tüketici kadar üretici de korunsun' 

inşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan İNDER Başkanı ve Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, geçtiğimiz yıl tüketici yasasının çıktığını hatırlatarak, bunun yanında üreticiyi de destekleyenAoruyan düzenlemeler beklediklerini kaydetti. "Tüketici daima bizlerin velinimeti olmuştur. 

Tüketiciye...