29 / 04 / 2024

İBB dış borçlanma yetkisi 2021

İBB dış borçlanma yetkisi 2021

İBB’nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu, Mahmutbey-Bahçeşehir Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu inşaatları için dış borçlanma talep etmişti. İBB'nin bu talebi, mecliste oybirliği ile kabul edildi.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emeklilikte dikkat çeken borçlanma detayı! Aman bunları gözden kaçırmayın! SSK, Bağ-Kur...

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde borçlanmayla emeklilik konusuna ilişkin gelen soruları yanıtladı. İşte borçlanma ile ilgili detaylar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Hazinenin döviz olarak yaptığı borç miktarı 3,8 trilyon lirayı buldu!

Merkezi yönetim dış borçlarının yanı sıra, iç borçlanmasını da dövize dayalı yapınca yüksek oranda dolarizasyon yaşanmaya başladı. Dış borçlarla birlikte Hazine’nin toplam dövizli borç stoku 3 trilyon 772 milyar liraya ulaştı. Toplam borç stokunun yüzde 67,1’i ise dövize dayalı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Yabancının tahvil stokunda tarihi düşüş!

Yabancı yatırımcıların Türk tahvillerindeki payı yüzde 0,6 ile tarihi en düşük seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar, 12 Mayıs haftasında 135.1 milyon dolar hisse senedi, 31.3 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi satışı yaptı.

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2022'den itibaren brüt ve kesin dış borç ikmali, Hazine emniyetli dış borç ikmali ve kamu net borç ikmali ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç ikmali verilerini açıkladı. Türkiye'nin brütte dış borç ikmali 459 milyar dolara çıkarak rekor kırdı.

EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar ve 18 yaşından önce sigortalı olanlar hemen bakın! Peş peşe açıklandı..

EYT yasa teklifi pazartesi günü resmen Meclis'e sunulacak. EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar dikkat! Peş peşe açıklandı...

İBB dış borçlanma yetkisi 2021 Haberi

İBB dış borçlanma yetkisi 2021

İBB Meclisi'nin eylül ayı oturumlarının son birleşimi Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında bir araya geldi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; oturumda, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 3 metro inşaatı sebebiyle verdiği dış borçlanma teklifleri gündeme getirildi. 

Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu inşaatı için 225 milyon Euro+sigorta primi miktarında dış borçlanma yapılabilmesi için meclisten onay talep edildi. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nı tamamlayıcı niteliğe sahip Mahmutbey-Bahçeşehir Metro projesi için de bugüne kadar eurobond tahvil ihracı ile 220 milyon Euro finansman sağlandığına dikkat çekilirek 305 milyon Euro+KDV+sigorta primi miktarında dış borçlanma daha gerçekleştirilmesi amacıyla yetki talep edildi.

Çekmeköy-Sancektepe-Sultanbeyli Metro projesi için ise 125 milyon Euro+KDV+sigorta primi bedelinde dış borçlanma talep edildi. 

ŞARTLI ONAY VERİLDİ

AKP'nin çoğunlukta...