11 / 05 / 2024

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!

Kentsel dönüşüme girecek olan konutlarının boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir sene süreyle kiracı arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Rüzgar tersine döndü! 2 Eylül Cumartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası yükselişe geçti. Düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün sürpriz gelişme yaşandı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 2 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

Akaryakıtta şok gelişme! Motorine salı günü 80 kuruş zam geliyor! BP, Total, PO 19 Mart 2023 fiyat listesi

Sürücüler sık sık son dakika akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. Akaryakıtta şok gelişme! Motorine salı günü 80 kuruş zam geliyor! BP, Total, PO 19 Mart 2023 fiyat listesi

Emekli maaşları hakkında flaş gelişme! Acil olarak bakın

Emekli vatandaşların maaş durumlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar. Şartları uyan vatandaşlar 1300 TL zam alacak.

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Dünya finans çevrelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Arap sermayesine geçti. Peki bu dev banka hangisi ve kimler tarafından alındı? İşte yanıtı…

Ev fiyatlarıyla ilgili bomba gelişme! Fiyatlarda düşme oldu hemen bakın acil bakın

Herkesin gözü kulağı ev fiyatlarından gelecek haberlerde. İngiltere'de ev fiyatlarıyla ilgili ise bomba bir gelişme yaşandı. Olayın detayları haberimizde...

Elinde 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Kritik gelişme sonrası euro bu kadar oldu

Euro yatırımcıları ve elinde 1 eurosu bile olanların merakla beklediği kritik gelişme perşembe günü gerçekleşti. Kritik gelişmeden sonra euro yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu?

Doları tir tir titreten gelişme! Perşembe günü kıyamet kopacak! Doları olanlar hemen gardınızı alın

Dolar/TL kurunun seyrini etkileyecek olan gelişme perşembe günü gerçekleşecek. Doları tir tir titreteceği düşünülen gelişmeden sonra dolar yükselecek mi, düşecek mi? dolar ne olacak merak ediliyor. Doları olanlar hemen gardınızı alın...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın lansmanı gerçekleşti!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın lansmanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılımıyla gerçekleştirildi. Raylı hattında 8 yeni istasyon yer alacak.

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

Çeşme'de ikiz villaların tadilat krizi!

İzmir Çeşme'de N.D.Ö  isimli vatandaş ikiz villaların  kendisine ait kısmını yeniden yaptı. Yıkım sırasında evi zarar gören  Cengiz Sunsal, hukuk mücadelesi veriyor. 

Hacı Sabancı nişanlısına Çeşme'den villa satın aldı!

Sabancı ailesinin veliahtlarından Hacı Sabancı, müstakbel eşi Nazlı Kayı'ya Çeşme'den villa satın aldı.

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik Haberi

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik

Bugünkü Resmi Gazete'de İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğin amacı; içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarının kalitesinin ve miktarının korunmasına ve iyileştirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek oluyor. 


YÖNETMELİK

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:
İÇME-KULLANMA SUYU HAVZALARININ KORUNMASINA
DAİR YÖNETMELİK
 
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarının kalitesinin ve miktarının korunmasına ve iyileştirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsar.

Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 29/6/2011 tarihli ve 645...