25 / 07 / 2024

İcralık KOBİ sayısında artış

İcralık KOBİ sayısında artış

BDDK verilerine göre küçük ölçekli bir işletmenin bankaya ortalama 230 bin 600 lira, orta ölçekli bir işletmenin ise 805 bin lira borcu bulunuyor.

Türkiye'deki milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in yayımladığı Küresel Servet Raporu’nda önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'deki milyoner sayısında yüzde 43'lük artış beklendiği belirtildi.

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.

Otomobil piyasası kırmızı alarm veriyor! Hem ilan sayısı hem de satılan araba sayısı azaldı!

sahibinden.com Otomobil Piyasası Görünümü raporunda son dönemde otomobil piyasasında yaşanan değişimler incelendi. Buna göre;  Hem ilan sayısı hem de satılan araba sayısında düşüş görüldü.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

İcralık KOBİ sayısında artış Haberi

İcralık KOBİ sayısında artış

BDDK verilerine göre küçük ölçekli bir işletmenin bankaya ortalama 230 bin 600 lira, orta ölçekli bir işletmenin ise 805 bin lira borcu bulunuyor. Ekonomistlere göre asgari ücretteki artışta, ilave vergi yükünü devlet üstlenmezse KOBİ'lerin ekonomik dayanma gücü sarsılacak. Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'unu KOBİ'ler oluşturuyor.


Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'unu oluşturan küçük ve orta ölçekli şirketlerin (KOBİ) takibe düşen kredi tutarı Eylül 2015 itibarıyla 15 milyar liraya ulaştı. Bu ödenmeyen borç 282 bin KOBİ'ye ait. Bankalardan nakit ihtiyacı için kredi çeken toplam KOBİ sayısı ise 2 milyon 668 bin 808. Bu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre yaklaşık her 9 KOBİ'den 1'inin icralık olduğu anlamına geliyor. İcralık KOBİ sayısı Aralık 2014'te 222 bin seviyesindeydi. Eylül 2015 itibarıyla icralık olan KOBİ...