05 / 05 / 2024

İğneada uzman görüşü

İğneada uzman görüşü

Sahip olduğu longoz ormanları ile dünyada ilk 3'e giren İğneada'ya nükleer santral yapılması tepki çekti. Uzmanlar, bölgenin rüzgar santral yatırımına daha uygun olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için yeni uyarı geldi!

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İzmir'de de endişeleri olduğunu söyleyerek, "Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini de bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de biz bunu sorun olarak düşünüyoruz" dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! 4.1 şiddetindeki Malatya depremi 6 Şubat depremlerinin sonucu

Bugün saat 08.44 sıralarında,  Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesini işaret ederek "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin büyüklüğüne 7.5 dedi! Marmara yerle bir olur!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması ve paylaştığı detaylar...

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu. Görür, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünün 7,2 ile 7,6 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilebileceğini ifade etti.

Marmara 3.1 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük depremin öncüsü mü? SON DAKİKA!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da dün akşam meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki bu deprem, beklenen büyük depremin öncüsü mü? İşte detaylar...

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

İğneada uzman görüşü Haberi

İğneada uzman görüşü

Akkuyu ve Sinop'un ardından 3'üncü nükleer santral projesi için işaret edilen İğneada, çevrecilerin dışında yenilenebilir enerji sektörünün de gündeminde. Dünyanın en büyük 3'üncü longoz ormanlarına sahip İğneada ve çevresi, özellikle rüzgar enerjisi için Türkiye'nin 3 ana havzasından biri arasında yer alıyor. Her ne kadar enerji ve çevre meslek örgütleri nükleer santral açıklamalarının 'gündem değiştirme amacı taşıdığım' öne sürse de bölgede son dönemde artan lisans başvurulan nükleer yerine bölgede daha çevreci olarak bilinen rüzgar enerji santrallerinin öne çıkabileceğine işaret ediyor. 


MALİYETİ RESİ 6'YA KATLADI 

Bölge için alternatif enerji santrallerini ilk gündeme getiren ise kurulum maliyeti karşılaştırması ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) oldu. EMO yönetimi geçen haftalar da yaptıkları açıklama ile ortalama yatırım süresi 10 yılı bulan nükleer enerjinin MW başına yatırımının 6...