08 / 08 / 2024

ilk konut satışları 2016

ilk konut satışları 2016

Konut satışları genel olarak yılın son aylarında tırmanışa geçer. Hele hele aralık ayları rekor kırılan aylardır. Bu yıl hızlanma ekimde çok belirgin bir hal aldı; artış, ekimdeki hızda olmasa da kasım ayında da sürdü.

Kredili konut satışları 2024'ün ilk 6 ayında çakıldı!

Türkiye’de konut fiyatları eski artış hızını kaybederken, kredili konut satışları da 2024'ün ilk 6 ayında resmen çakıldı.

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalış göstererek, 662 bine inerken, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ilk konut satışları 2016 Haberi

ilk konut satışları 2016

Konut satışları genel olarak yılın son aylarında tırmanışa geçer. Hele hele aralık ayları rekor kırılan aylardır. Bu yıl hızlanma ekimde çok belirgin bir hal aldı; artış, ekimdeki hızda olmasa da kasım ayında da sürdü.


Toplam konut satışlarına da değineceğiz elbette ama asıl üstünde durmak istediğimiz son aylarda konut satışının büyük bir ivme kazanmasını sağlayan etkenler ve bunun sonucunda satışların nasıl bir değişim gösterdiği...


Son üç ayda gözlenen en büyük değişim ipotekli konut satışında yaşanan hızlı artış. İlk on bir aydaki 400 bin ipotekli satışın yüzde 35'i eylül, ekim ve kasım aylarında gerçekleştirildi. Hem zaten ipotekli konut satışının, yani kredi kullanıldığı için konuta ipotek konularak yapılan satışın toplam satış içindeki payı aydan aya genel olarak hep yükselme eğiliminde.


Kredili ya da ipotekli satışın...