17 / 05 / 2024

ilk konutu alacaklara verilen destekler

ilk konutu alacaklara verilen destekler

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara devlet destekleri artıyor. Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamaya göre Ağustos 2016'da başlatılan ‘konut hesabı’ bugüne kadar 11 bin 348 kişi tarafından açıldı. Hükümet yeni düzenlemeye giderek 4 destek daha getiriyor.

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

Acıbadem Konakları'nda 1.99 faiz, 120 ay vade avantajı! Teslimler bir ay sonra!

Acıbadem Konakları'nda  ilk evini alacaklara özel 1,99 kredi faizi, 120 ay vade fırsatıyla konut satışları devam ediyor.

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, son senelerde kendini gösteren konuta erişim zorluklarının, özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi fırsatlarının sağlanması ve genel olarak ev alımlarına kapsamlı teşviklerin gelmesi ile çözüleceğinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ilk kez ev sahibi olacaklar için yüksek vadeli, düşük faiz ile konut kredisi çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konu ile ilgili olarak "Evlilik kredisi tüm Türkiye'de yaygınlaşacağı açıklandı.

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

Vakıflar, o ildeki 3 adet konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat! 

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erciyesevler Mahallesinde yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki Kayseri Kocasinan'da satışı yapılacak konutların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatlar ne kadar? 

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını belirterek, konut arz ve talebini birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti. 

İlk evini alacaklara kredi müjdesi! 2 yıl ertelemeli olacak

Ev alacaklar için mucize kredi desteği. Kampanyadan sadece ilk evini alacak olanlar faydalanabilecek. Kredi ödemeleri ise ‘2 yıl ertelemeli 18 yıl vade’ şeklinde yapılacak. ‘Hâlihazırda bir evde hissesi olmamak’ şartı gerekiyor.

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Konutta kredi muslukları açılıyor! İlk evini alacaklara müjde: İstanbul'da 5 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ekim'de yürürlüğe alınması öngörülen ve ilk etapta 100 bini aşkın kişinin ev sahibi olmasına imkan verecek olan 'İlk Evim Kampanyası'nda, 1.20 faiz, 180 ay vade ile kredi alınabilecek. İşte ayrıntılar...

ilk konutu alacaklara verilen destekler Haberi

ilk konutu alacaklara verilen destekler

Yeni Birlik Gazetesi’nde yer alan habere göre; Yeni modele göre getirilecek destekler ise şöyle; devlet desteği artacak, stopaj oram inecek, tapu harcı düşecek ve düşük faizli kredi imkanı sunulacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan inşaat patronlarının ortak kanaati ise getirilen yeni düzenlemelerin sektörü canlandıracağı ve ekonomiye can suyu olacağı yönünde.


İlk kez ev sahibi olacak vatandaşa 15 bin lira devlet desteği veren konut hesabı yeniden düzenlenecek. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre yeni modelde 4 yeni destek bulunacak. Bunlar; devlet desteği artacak, stopaj oram indirilecek, tapu hara düşürülecek ve düşük faizli kredi imkanı sağlanacak. Söz konusu destekler sektörün önde gelen isimleri tarafından yerinde ve olumlu adımlar olarak değerlendirildi İşte görüşler:


OKKALAR İNŞAAT YÖNETİM KURULU ÜYESİ MAHMUT OKKA



“Ekonomiden...