28 / 04 / 2024

imar kararı nedir

imar kararı nedir

Kepez'in Ünsal Mahallesi'ndeki Akdeniz Sanayi Sitesi içinde yer alan Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi esnafının beklediği kat artışı, son meclis toplantısında alındı.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Mahkeme imar artışı kararını iptal etti! 365 hakim, savcı ve bürokrat açıkta kalabilir!

25 konut izni verilen arazide imar güncellenmesine giderek konut sayısını 390’a çıkaran Melih Gökçek zamanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı kabul edilmedi. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

imar kararı nedir Haberi

imar kararı nedir

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, geçen dönemde Akdeniz Sanayi Sitesinde tanınmış olan imar imkanlarının, bu iki sitelere de tanımış olacaklarını açıkladı. 


ASKERİ ALANDA İMAR 

Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri'ndeki askeri alan üzerinde yapılan imar revizyonu sayesinde, ölen tapular kurtarıldı, kat artışı sağlandı, okul alanları düzenlendi ve mezarlık alanı genişletildi. Yıllardır süre gelen sorun yumağı, 1 yıldır üzerinde çalışılan imar revizyonu ile çözülmesi, oybirliğiyle kabul edildi. Fevzi Çakmak mahallesinde yüzde 60 olan yapılaşma emsallerini yüzde 75'e çıkartılarak, 5 kata kadar kat artış imkanı sağlanacak. 


İKİ KATLI PAZAR ALANI 

Mecliste Şafak Mahallesi'nde 2 katlı kapalı pazar alanı kurulması kararı da geçti. Proje kapsamında, pazar alanında PTT, TEDAŞ gibi kurumların temsilcilikleri de bulundurulacak. 


Sabah...