08 / 05 / 2024

İMİB türk mermeri

İMİB türk mermeri

Dünyanın en prestijli tasarım etkinliklerinden biri olan Milano Tasarım Haftası’nda 2012’den bu yana yer alan İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği) bu yıl da yeni bir konseptle Türk mermerinden bahsettirmeyi hedefliyor.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan fiyatlarını tek tak açıkladı!

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte traktör fiyatları peş peşe açıklandı. Bu kapsamda Türk Boğası lakabıyla tanınan Tümosan'da fiyatlarını duyurdu.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası temmuz ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı!

Tarlasına ve bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler temmuz ayı traktör fiyatlarını sorguluyor. Bu kapsamda Türk Boğası lakabı ile tanınan Tümosan Traktör fiyatlarını peş peşe açıkladı. İşte Temmuz 2023 fiyat listesi...

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk Telekom'dan müşterilerine jest! Tüm illerde uygulanacak, bakın neymiş?

Türkiye’nin tüm illerinde Türk Telekom tarafından başlatılan  bir kampanya artık yararlanılmaya hazır. Türk Telekom abonelerini ilgilendiren bu haber, sevindirici nitelikte olup birçok avantaj sağlamaktadır.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

İMİB türk mermeri Haberi

İMİB türk mermeri

Anadolu topraklarının zengin mermer çeşitliliği dünyaca ünlü tasarımcıların hayata geçireceği eserlerle Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak. 


Tasarım dünyasının sabırsızlıkla beklediği Milano Tasarım Haftası’na kısa bir zaman kaldı… Dünyanın dört bir yanından tasarım meraklılarını ve sanatçıları buluşturacak olan bu önemli etkinlik, 8-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Milano’da gerçekleştirilecek. Anadolu’nun bereketi ve zenginliğini yansıtan Türk mermer ve doğal taşını dünya ile buluşturmayı misyon edinen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Milano Tasarım Haftası’nda bu yıl da çok özel bir sergiye imza atacak. Tasarım Haftası’nın en prestijli mekânlarından Magna Pars Event Space, Via Tortona’da gerçekleşecek serginin geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük ses getirmesi bekleniyor. 


Milano Tasarım Haftası’nda önceki yıllarda The Journey Alters You (Yol Seni Değiştirir) ve Bathing in Light (Işıkla Yıkanmak) adlarını taşıyan iki...