05 / 05 / 2024

inşaat rant vergisi

inşaat rant vergisi

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

İnşaat sektöründe rant vergisi için değer haritası oluşturulacak!

Gayrimenkullerdeki değer artışından vergi almayı planlayan hükümet, "rant vergisi" olarak da anılan yeni uygulama için çalışmalara başladı. Tespitlerin daha rahat yapılması için "değer haritası" oluşturulacak.

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

İnşaat sektörüne vergi sürprizi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 42. maddesinde düzenlenen ve “yıllara sari inşaat işi” olarak tanımladığımız birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işi yapanlara bu işler nedeniyle yapılan istihkak/hakediş ödemeleri üzerinden kesilen stopaj oranı yüzde 5'e çıkarıldı...

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük rantı inşaat sektörü sağladı!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler..." dedi...

İnşaat sektörüne vergi şoku!

İthalat Rejimi Kararına Ek Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, inşaat malzemelerinin ithalatına yüzde 10 ile 30 arasında ek gümrük vergisi uygulanacak.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

İnşaat demirinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörünün 2018 yılından umutlu olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

2.sınıf inşaat maliyetleri 2018!

2018 yılında uygulanan ortalama inşaat maliyetleri, 71 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. İşte 2.sınıf inşaat maliyetleri 2018...

inşaat rant vergisi Haberi

inşaat rant vergisi

Son bir aydır, yurt dışında katıldığım toplantılarda, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde, daha etkin demokrasi, daha etkin piyasa ekonomisi adına attığı adımlar ile gerçekleştirdiği reformlara yönelik övgü dolu sözler işittim. Bununla birlikte, son dönemde, söz konusu alanlara yönelik reformlardaki genel performans düşüklüğüne de işaret edildiğini gözlemledim. Dünya ekonomi-politiğinin önde gelen ülkeleri, Türkiye'nin ekonomik ve demokratik reformlara aynı performansla devam etmesini can u gönülden arzu etmekteler. Çünkü, Türkiye'nin, Avrasya'da, Ekonomi ve Ticaret Diplomasisi becerisi ile, bu coğrafyadaki tüm ülkeleri değişime özendirecek, ilham verebilecek yegâne ülke olduğunun farkındalar.


Türkiye'nin, son 10 yıl içerisinde gerçekleştirdiği reformlar içerisinde, en dikkat çeken alanlardan birisi de 'şeffaflık' ve 'hesap verilebilirlik'. Kamu maliyesi alanında, gelirlerin tahsili ve harcamaların raporlanması boyutunda, kamu yönetim süreçlerinin izlenebilmesine imkan sağlayan düzenlemeler...