06 / 05 / 2024

inşaatta büyüme nasıl sağlanır

inşaatta büyüme nasıl sağlanır

Ekonomisinin yüzde 60’ı inşaat sektöründen oluşan Ankara’da olumlu-olumsuz her gelişmeden doğrudan etkilenen sektörün temsilcileri, başkanlık sistemi ile önlenemez bir yükselişe geçileceğini vurguluyor.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak? Elinde dolar ve altın olanlar için kritik uyarı geldi! 

Piyasaların merakla beklediği Aralık ayı Merkez Bankası FED toplantısı için geri sayım başladı. Özellikle altın ve doları olanlar için kritik uyarı Ekonomist Belgin Maviş'ten geldi. Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak?

inşaatta büyüme nasıl sağlanır Haberi

inşaatta büyüme nasıl sağlanır

Siyasi anlamda yaşanan belirsizliklerin, doğrudan ekonomiyi etkilediğini ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, dünyada ikinci sırada olan Türkiye inşaat sektörünün daha da öne çıkması konusunda istikrarın büyük önemi olduğunu anımsattı.


Son yıllarda dünyanın gözünde çok daha öne çıkan Türkiye’nin bu gelişimine katkı sağlayacak tüm adımların desteklenmesi gerektiğini belirten Altuntaş, şunları söyledi: “Türkiye, şu an her alanda kendini dünyaya ispat etmiş bir ülke konumuna geldi. Başarılarıyla öne çıkan, kendine hayran bırakan ülkemizin en kuvvetli kollarından biri de inşaat sektörü. Bu sektörde Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayabildiğim için onur duyuyorum. İnşaat, özünde oldukça kırılgan bir sektör. Yaşanan tüm gelişmeler inşaat sektöründe ciddi sarsılmalara neden olabiliyor. Özellikle ayakta durmaya çalışan küçük firmalar, ufak bir sallantıda bile tepetaklak olabiliyor. Sektörün ayaklarını...