03 / 10 / 2024

İrlanda krizi

İrlanda krizi

Konut satışları yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,51 arttı

Konuta erişim, küresel sorun oldu! Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişimin küresel bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, "Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?" sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe mühendis krizi! Mühendisler sektöre küstü! 

İnşaat sektörü şimdi de mühendis krizi ile karşı karşıya kaldı. Çoğu mühendis maaşlarının yoksulluk sınırının altında kalması mühendislerin sektöre küsmesine neden oldu.

Barınma krizi büyüyor! Öğrenciler artık kiralara göre üniversite belirliyor!

Yeni öğretim yılı ile ilgili yaşanması muhtemel barınma krizi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Lülüfer Körükmez öğrencilerin artık kiralara göre üniversite belirlediğini söyledi.

Kira krizi nasıl çözülür?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kira krizinin nasıl çözüleceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte 154.5 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcının X sosyal medya hesabından yaptığı kira krizi paylaşım...

Yurt ve kira krizi, öğrencileri aile evinde kalmaya zorluyor!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından kayıtlar bugün başlarken yurt ve kira krizi de öğrencileri aile evinde kalmaya zorluyor. 

Kiracılıkta 5 yıl krizi, ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında 5 yıl krizi adı verilen bir sorun patlak verdiği belirtiliyor. Bu süreçte, ev sahiplerinin mağdur olduğuna inanılan bu krize de bir çözüm aranmakta.

Konut krizi vatandaşı evsiz bıraktı! Yatırımcılar arsaya ve araziye mi yöneliyor? 

2024 yılının ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları düştü. Konut fiyatlarının fahiş rakamlara yükselmesiyle ortaya çıkan kriz büyük ülkenin en büyük sorularından biri haline geldi. Peki, konut krizi nasıl çözülür?

Barınma krizi endüstriyel konutla çözülebilir! Hem uygun fiyatlı, hem kısa sürede ev sahibi olma fırsatı!

Konut sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, barınma krizi için endüstriyel konutla çözümü gündeme geldi. Peki endüstriyel konut nedir? İşte ayrıntılar...

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Kira krizi giderek daha da büyürken, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç da öğrencilere ev kiralayan ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, mülk sahiplerinin artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiraladığını söyledi.

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

İrlanda krizi Haberi

İrlanda krizi

Konut satışları yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,51 arttı. Ocak-mart döneminde 96 binden fazla konut el değiştirirken Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli en çok artış görülen şehirler olarak dikkat çekti.

Hükümetin cari açığı önlemeye yönelik kararlarıyla kısmî daralma yaşanan konut satışlarında yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artış gözlendi. Söz konusu dönemde 96 bin 92 konut, satış sonucu el değiştirdi. Türkiye genelinde bir önceki dönem olan 2011 yılının Ekim-Aralık dönemine göre ise yüzde 19,16 oranında düşüş gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre 16 bölgede artış, 10 bölgede düşüş ortaya çıktı. En çok artış gösteren bölgeler sırasıyla, yüzde 43,75 oranıyla Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, yüzde...