30 / 04 / 2024

İsrail filistin ev yıkımı

İsrail filistin ev yıkımı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Filistinlilere ait binayı bir binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. Kudüs Belediyesi'nin Doğu Kudüs'teki Filistinlilere imar izni vermediği belirtiliyor.

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Altın uzmanı İslam Memiş gram altın için rakam ve tarih paylaştı. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar 'güvenli liman' olarak gördükleri altına kaçıyor. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin...

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren kurdaki yükseliş devam ediyor. Dolar bugün yeni bir rekor kırarken 28 lirayı aştı. Ekonomist Onur Çanakçı, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Borsada kalmak mı zor, çıkmak mı zor? Acemi yatırımcıların kafası karışık!

İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle borsada satış eğilimi arttı. Şimdi yatırımcı için kritik bir karar verme noktasında…

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

İndirim furyası bitti! Önce motorin şimdi de benzine okkalı zam

İsrail-Filistin çatışmasının 13 gündür devam etmesi petrol fiyatlarını uçurdu. Motorine gelen 2 TL 30 kuruşluk artış üzerine benzine de zam geliyor. Bölgede yaşanan çatışmalar indirimleri geri alırken benzine cumartesi günü yeni zam yapılacak. İşte tüm detaylar...

Benzin, motorin, LPG alacaklar hemen bakın! Güncel fiyatlar hangi ilde kaç TL oldu? SON DAKİKA! 

İsrail-Filistin çatışmasının ardından Brent petroldeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. Peki akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişiklik var mı? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 18 Ekim 2023 fiyat listesi...

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları resmen uçtu. Fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasından sonra derinleşen arz güvenliği endişelerine bağlı olarak bir haftada yüzde 44,7 oranında artış gösterdi.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

İsrail filistin ev yıkımı Haberi

İsrail filistin ev yıkımı

İsrail güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Filistinlilere ait iki katlı bir binayı yıktı. Ruhsatız olduğu iddia edilerek yıkılınan binanın binanın sahipleri yıkılımı çaresizce izledi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'nin Doğu Kudüs'teki Filistinlilere imar izni vermediği belirtiliyor. Filistinlilerin yaptığı imar izni  başvurularının neredeyse tamamına yakını kabul edilmiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 2010-2014 yılları arasında Filistinlilerin imar izni başvurularından sadece yüzde 1,5'i İsrail tarafından kabul gördü. Yıkımlar  nedeniyle aralarında 21 çocuğun da bulunduğu 51 Filistinli evsiz kaldı.