03 / 05 / 2024

istanbul caddeleri kira artış oranları 2015

istanbul caddeleri kira artış oranları 2015

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield'in yıllık gayrimenkul raporunda yer alan verilere göre İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi Avrupa kira artışı sıralamasında ilk 10 arasında yer aldı.

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

24 Kasım Öğretmen Günü’nde konuşan öğretmenler geçim sıkıntısından ve kira fiyatlarından dert yandı. Öğretmenlerin fahiş kira fiyatları nedeniyle İstanbul’dan küçük kentlere gittiği belirtildi.

istanbul caddeleri kira artış oranları 2015 Haberi

istanbul caddeleri kira artış oranları 2015

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield'in yıllık gayrimenkul raporunda yer alan verilere göre İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi Avrupa kira artışı sıralamasında ilk 10 arasında yer aldı.


Cushman & Wakefield'in geçtiğimiz aylarda hazırlamaya başladığı "İstanbul’un Alışveriş Caddeleri" raporunda Abdi İpekçi, Bağdat ve İstiklal Caddeleri’nde yaşanan işlem hacmi ile kira artışlarına dikkat çekti.


Yıllık raporda yer alan verilere göre; Üç önemli caddede, yıllık toplam 17 bin 500 metrekarelik işlem gerçekleşti. Abdi İpekçi yüzde 21.0, Bağdat Caddesi yüzde 24.0 ve İstiklal Caddesi yüzde 27.0 ile Avrupa’da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 cadde arasında yer aldı.


OFİS ARZI 


Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefiled'in yıllık raporuna göre, Türkiye'de A sınıfı ofis arzı yüzde 30.0, kişi başına düşen AVM...