30 / 04 / 2024

istanbul da çevre yatırımları

istanbul da çevre yatırımları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ nde 2014 Yılı Bütçesi’ ni sunarken belediye olarak bütçeden çevreye önemli bir pay ayırdıklarını ifade etti...

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılıyor ama yetmiyor! Her sokakta 1-2 bina bile devrilse büyük felaket olur!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesindeki çalışmalar hem de İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'da dönüşüm çalışmalarınınsürdüğüne ancak rakamların yetersiz olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Bakan Özhaseki: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu dile getirerek, yaklaşık olarak 600 bin konutun riskli olduğunu belirtti.

Bakan Özhaseki açıkladı! İstanbul'da ev fiyatları düşecek...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda bir konuşma yaptı. Özellikle İstanbul'da konut fiyatlarını düşürmek için tedbirler aldıklarını söyledi. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! Tam 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje inşa edecek. Projelerin ihaleleri Kasım ve Aralık aylarında yapılacak.

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! Eyüpsultan'a 637 konutluk yeni proje geliyor! 

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan'da 637 konutluk yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 22 Aralık'ta yapılacak.

Malatya'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi

Son dakika haberine göre Malatya'da çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin kaç şiddetinde olduğu henüz bilinmiyor.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Milli Emlak, İstanbul'da imarlı iki arsa satacak! Mega kentte hem yüzde 20 indirimli hem de KDV'den muaf arsa fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Sancaktepe ve Tuzla'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

istanbul da çevre yatırımları Haberi

istanbul da çevre yatırımları


Günümüz dünyasından kentlerde yoğun bir yaşamın sürdüğüne vurgu yapan Başkan Topbaş, Türkiye’de de İstanbul’un kent nüfusu bakımından en yüksek nüfusa sahipli şehri olduğunu söyledi. Çevre sorunlarının kentlerde çıktığını ve bu anlayışla dünya çapında yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Boğaz’dan haliç’e Cansuyu veriyoruz.Bu başlı başına büyük bir çevre olayıdır. Haliç ve çevresi canlandı. Artık Haliç’te balıklar görebilirsiniz. Çöpten elektrik üretiyoruz. Onlarca arıtma tesisi inşa ettik. Kente milyonlarca metrekare yeşil alan kazandırdık. Melen projesi ile İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmadık. Bu yüzden bütçeden çevreye önemli bir pay ayırdık. Bu pay yüzde 43’lerde. Bu 3 milyar 660 milyon liralık bir tutar anlamına geliyor.”


Başkan Topbaş derelerin ıslahı yönünde çok önemli projelere imza attıklarını ve sürdürülebilir çevre anlayışıyla hareket edip...