29 / 04 / 2024

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, İstanbul'da bazı ilçelerde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekçi sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Kanal İstanbul'a ilişkin 24 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Kanal İstanbul Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na yönelten Yedekçi ilk olarak Kanal İstanbul projesinin ekolojik, ekonomik olarak Marmara ve Karadeniz'e etkilerini sordu..

Yabancılara gayrimenkul satışındaki 10 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, ülkemizdeki yabancılara gayrimenkul satışı uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekçi sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya sordu..

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...

Gülay Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Betül Gül ve Sümeyye Gül ortaklığında kuruldu.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 81 şehrin kiralık konut fiyatlarını değerlendirdi. Fiyatların bu şekilde yükselmesi durumunda büyük kentlerde yaşayanların gelirlerinin kiraya bile yetmeyeceğini vurguladı. 

İşte il il Türkiye’de kira ortalamaları! Zirvede sürpriz şehir…

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, illere göre kira ortalamalarını yayınladı.

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile  Gürkan Murat Gül  ve Özkan Sultan Gül tarafından kuruldu.

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Haberi

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi


İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, İstanbul'da bazı ilçelerde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekçi sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu. 


"Kentsel dönüşüm süreci özellikle Gezi Parkı mücadelesinden sonra İstanbul'da hız kazanmıştır. Kapalı ve prestijli konut alanları ve her türlü yerleşim alanları mahalle olgusunun sağladığı dayanışmayı ortadan kaldırır. Kentsel dönüşümün yol açtığı çatışma toplumsal tehlikeyi de beraberinde getirir." diyen Yedekçi önergesine şu şekilde devam etti;


"İstanbul, Beyoğlu ilçesinde büyük çaplı bir kentsel dönüşüm süreci başlamış ve Bakanlar Kurulu kararınca altı mahalle riskli alan ilan edilmiştir. Özellikle riskli alan olarak ilan edilen yerler arasında Fetihtepe Mahallesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Keçecipiri Mahallesi, Piyale Paşa Mahallesi ve Kulaksız mahalleleridir. Riskli alan ilan edilen 6 mahallede yaklaşık 100 bin kişi yaşamaktadır.


Beyoğlu Belediyesi altı mahalleyi riskli alan...