04 / 05 / 2024

İstanbul projesi ne durumda

İstanbul projesi ne durumda

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak " havaray " için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne o ilden 15 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen iller için başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne Adıyaman'dan şu ana kadar 15 bin başvuru yapıldı.

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul ile orta koridor hedefi güçlenecek!

Mardin-Midyat yolunun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alan firmaların ödemelerinin yapılmayacağını dile getirdi. 

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.

Kanal İstanbul müsilajı azaltacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un musilajı azaltacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pendik Millet Bahçesi açılışında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

İstanbul projesi ne durumda Haberi

İstanbul projesi ne durumda

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. D-100 Karayolu ile Sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi.  


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ve "havadan giden tramvay" olarak bilinen "havaray"ın güzergahları belirlendi. 


Havaray hatlarından bazılarının projeleri çıkartılırken, kimilerinin ise etüt projelerine devam ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. Bu projeler arasında Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre), Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre), 4. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre), Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre), Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre), Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre), Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor. 


Havaray projesinin yapım ihalesi 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray hatları için ihale ilanlarını yayınlamaya başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü...