14 / 05 / 2024

İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi

İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Tahsise çıkarılan yerler arasında Bodrum’da yer alan büyük bölümü orman alanı olan 40 bin dönümlük İçmeler ile Yalıçiftlik’teki alanlar ve yanında Antalya’da otel personeline lojman yapımını öngören 5 tahsis de bulunuyor.

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

TBMM'de beklenen büyük İstanbul depremi ve megakentin dönüşümü konuşuldu. Hükümetten ve muhalefetten konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar...

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

TBMM'nin 377 milyona kiraladığı lüks araçlara büyük tepki! Yerli ve milli hassasiyeti bir tek vatandaşa mı var?

TBMM, 57’si lüks otomobil olmak üzere  toplam 113 araç kiraladığı ortaya çıktı. Bu araçlar için 376 milyon 710 bin 588 bin lira verileceğini duyan vatandaşlardan ise büyük tepki geldi. İşte ayrıntılar... 

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden'da büyük kriz! 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden yaptığı açıklamada tüm offshore ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Ekşi Oğlu Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşi Oğlu Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Özcan Ekşi ve Şazi Ekşi ortaklığında kuruldu.

İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi Haberi

İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Risk analizi hususunda en çok merak edilen konular arasında "İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?", "İşveren risk analizi yapabilir mi?" soruları yer alıyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 5. maddesinde bu soruların yanıtına yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, işverenler risk değerlendirmesini kendileri de yaptıkları gibi, uzmanlara da yaptırabiliyor.


İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi

İşveren yükümlülüğü

MADDE 5 – 

(1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.


(2) Risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmiş olması; işverenin, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.


(3) İşveren, risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişilere risk değerlendirmesi ile ilgili ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin...