05 / 05 / 2024

İzmir Kordondaki işletmelere yeni yaptırımlar

İzmir Kordondaki işletmelere yeni yaptırımlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’a getirdiği yönetmelikle, işletme sahiplerine birçok yeni yaptırım getiriliyor. Uymayanlara ise cezai işlem uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'nde revizyona gitti.

Bakan Kacır'dan işletmelere can suyu olacak destek! Ödemeler bugünden itibaren başlıyor!

KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki yeni finansman deprem bölgesindeki işletmelere bugün aktarılmaya başlandı. 

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

KOSGEB'ten deprem bölgesindeki işletmelere müjde! 450 milyon dolarlık kaynak dağıtılacak!

KOSGEB, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, hedeflerinin depremlerden etkilenen yerlerdeki 100 bin esnafa destek sağlamak olduğu belirtildi.

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

TOKİ'den konut bekleyen İzmirliler dikkat! Yeni proje için tarih resmen açıklandı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir projesi için yeni tarih resmen açıklandı. TOKİ İzmir projesinde 271 konut ve 12 adet dükkan yer alacak.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

KOSGEB, Deprem Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmelere Özel Girişimcilik Desteği Sunuyor!

KOSGEB, girişimcilere destek sağlama çabalarını sürdürerek yeni bir girişimcilik desteği programının duyurusunu gerçekleştirdi. Detaylar ise şu şekildedir...

İş Bankası 18 yaş üzerine kredi veriyor! Bu şartları taşıyorsanız 50 bin TL'ye kadar alabilirsiniz!

İş Bankası faiz oranı, ödeme planı ve kredi limitleriyle ihtiyaca uygun kredi seçenekleri sunuyor. Son zamanlarda, işletmelerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği biliniyor. Bu dönem göz önüne alındığı durumda İş Bankası da işletmelere destek oluyor. Bu amaçla bazı kredi kampanyaları kamuoyuna

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu... Seferihisar'da inşa edilecek olan tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın...

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

EYT'de son dakika şoku! İşletmelere yüzde 75 kefaletli KGF desteği geliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. EYT için işletmelere verilecek desteğin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Kordondaki işletmelere yeni yaptırımlar Haberi

İzmir Kordondaki işletmelere yeni yaptırımlar

Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Limanı arasında kıyıda yer alan tüm işletmeleri ilgilendiren yeni yönetmeliğin ayrıntıları ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na rapor halinde sunulan düzenleme önceki gün Meclis'ten geçti.


YENİ YÖNETMELİĞİN AYRINTILARI


1-) Bina girişi ile servis yapılan bahçe arasındaki 2.70 metre uzunluğundaki alanın üstü kapatılmayacak. Bina giriş çıkışları ile yola kadar olan yürüyüş güzergahına hiçbir şey konulmayacak. Aksi halde cezai işlem uygulanacak. 


2-) Bahçe alanlarında düzenleme yapıldı. 7.70 metre uzunluğundaki bu alanda İmar Kanunu gereği yapı tanımına giren hiçbir şeye izin verilmeyecek. Yol ile işletmenin bahçe arasında yer alan 2 metrelik yaya yolu hiçbir şekilde kapatılmayacak. 


3-) Yönetmelikte yolun karşı tarafındaki alan da belirlendi. Aydınlatma lambalarının olduğu yerlere masa sandalye atılmayacak. 


4-) İşletme sahibi ecrimisili ödediği önündeki üstü kapalı...