07 / 07 / 2024

İzmirde kentkart krizi

İzmirde kentkart krizi

İzmir’de 16 yıldır elektronik temassız akıllı kart hizmeti sunan Kentkart şirketinin ocakta yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından merakla beklenen geçiş süreci sancılı başladı. İşte kentte yaşananlar...

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

İzmirde kentkart krizi Haberi

İzmirde kentkart krizi

İzmir’de 16 yıldır elektronik temassız akıllı kart hizmeti sunan Kentkart şirketinin ocakta yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından merakla beklenen geçiş süreci sancılı başladı. Sistemin, ihaleyi kazanan Kartek’in sorumluluğuna geçeceği ilk gün kriz yaşandı. Dün sabah erken saatlerde işine, okuluna gitmek için evden çıkan; otobüs, metro ve vapura binmek isteyen İzmirlilerin Kentkartlarını validatörler ya hiç okumadı ya da “Bakiye yetersiz” gerekçesiyle geçişe izin vermedi. Otomatik yükleme makinelerinde kartlara para da yüklenemedi.


ESHOT’ta sabahladı


Durumu gece geç saatlerde fark eden ESHOT yetkilileri, İZDENİZ ve İzmir Metro yetkileriyle bir araya geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu ve bürokratlar ESHOT’ta sabahladı. Sabah saatlerinde, yaşanan ilk krizin ardından Büyükşehir yazılı bir açıklamayla toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını son gün değiştirerek devir işlemlerini ‘kilitlemeye’ çalışan...