02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş tasarım projesi

Kahramanmaraş tasarım projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Ticaret Bölgesi ve Trabzon Caddesi boyunca gelişen alışveriş koridorunun Hükümet Konağı-Ulucami arasındaki bölümünü içeren Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladı.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan depremzedelerin inşa ettirdiği konutlar hızla yükseliyor. İşte detaylar..

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Yerinde Dönüşüm projesi için Gaziantep'ten 7 bin 659 başvuru geldi! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin hızlıca ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşması için uygulamaya alınan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep'ten şu ana kadar 7 bin 659 başvuru geldi. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel tasarım projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde başlatılan kentsel tasarım projesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Sinpaş Finans Şehir projesine ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülü!

Sign of theCity Awards ödül töreninde, 45 yıldır şehir ve insan yaşamını değerlendiren projeler üreten Sinpaş GYO, ‘Kentve Mimarlık’ kategorisinde ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülünü “Sinpaş Finans Şehir” projesi aldı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Kahramanmaraş tasarım projesi Haberi

Kahramanmaraş tasarım projesi


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini tarihi ve modern dokusuyla şehre yeniden kazandıracak. Bu kapsamda hazırlanan Tarihi Ticaret Bölgesi ve Trabzon Caddesi boyunca gelişen alışveriş koridorunun Hükümet Konağı-Ulucami arasındaki bölümünü içeren Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı. Projenin kapsadığı alanda işyerleri bulunan esnaflarla 18-22-25 Nisan tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fatih Bülbül’ün katılımıyla bilgilendirme toplantıları yapıldı.


Katiphan’da gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Başkan Danışmanı Fatih Bülbül projeyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleriyle geliştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz kent genelinde ve kent merkezinde bir dizi proje çalışması bulunmaktadır. Bu çalışmalardan biri de Hükümet Konağı ile Kale arasında hazırladığımız kentsel tasarım projesidir. Kentimizin gelişimine...