02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Tekke kentsel dönüşüm çalışmaları

Kahramanmaraş Tekke kentsel dönüşüm çalışmaları

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tekke’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kahramanmaraş Tekke kentsel dönüşüm bekliyor!

Kentsel Dönüşüm hamlesini tüm hızıyla sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yusuflar Mahallesi’ne kazma vurmaya hazırlanıyor. Hazırlanan proje onaylandığı takdirde Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarla görüşmeye başlayacak.

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Planladığı projelerle Kahramanmaraş’ta yüzyılın şehircilik hareketini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gayberli’den sonra Tekke’ye kazma vurmaya hazırlanıyor. Erkoç, bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarını belirtti.

Evi kentsel dönüşüme giren herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanın hesabına her ay tıkır tıkır para yatacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra, kentsel dönüşüm de pek çok kişinin gündeminde yer aldı. Riskli binada oturanlar kentsel dönüşüm yardımını nasıl alacağını merak ederken, kira yardımı için nasıl başvuru yapacağını da araştırmaya başladı...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

İstanbul Vadi Evleri 7.Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekiliyor! 926 konut sahibini buluyor!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi'nin yıl dönümünde, İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma ve kura çekim törenine katıldı.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Kahramanmaraş Tekke kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Kahramanmaraş Tekke kentsel dönüşüm çalışmaları

Kahramanmaraş Yusuflar Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yıkım çalışmaları sürüyor. Yusuflar Mahallesinde vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonrasında yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bakanlık tarafından kira yardımını kabul eden ailelerin oturduğu evlerde yapılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar toplam 90 ev yıkımı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm yıkım çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarla görüşmeleri sürüyor. Tamamen vatandaşların gönül rızasına dayalı olarak yapılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar 140 evle anlaşma sağlandı ve bunlardan 90 tanesinin yıkımı yapıldı.

Yine bu çalışmalar kapsamında Saçaklızade bölgesinde 3 blok ve 100 civarında konut inşa edilecek. Bunun yanı sıra diğer alanlarda ve Çamlık bölgesinde konutlar yapılacak. Toplam alanı 24 hektar olan Tekke'de (Yusuflar Mahallesi) 1. Etap çalışmaları başladı ve bu çalışmalar 8 hektarlık...