29 / 04 / 2024

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Başarının, kent vizyonu ve stratejisinin vatandaşa doğru tanıtılmasıyla elde edilebileceğini belirten KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, "Vatandaş da projelerin içinde olmalı" dedi.

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

ŞPO İzmir Şubesi, imar planlarına aykırı olduğu mahkeme kararıyla belirtilen Zorlu Projesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin mahkeme kararının uygulanmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.

İzmir'de kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir için ürküten deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İzmir Şubesi Başkanı Sinancan Öziçer, Ege'deki deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir’de çok fazla fay bulunduğuna dikkat çeken Öziçer, bölgedeki fay hatlarının çökme ve batma tarzında olması sebebiyle daha sık deprem üreteceğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Haberi

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Geçtiğimiz yıl EXPO 2020 adayı olan ve 2'nci turda elenerek yarışı kaybeden İzmir'in, yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyleyen KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal,başarının ancak kent vizyonu ve stratejisinin vatandaşa doğru tanıtılmasıyla elde edilebileceğini söyledi. 

Günümüzde turizm sektöründe rekabet koşulları değişirken, artık ülkelerden ziyade, kentlerin hatta bölgelerin birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken Ünal, kurumlarda uygulanan ve marka aidiyetini sağlayan eğitimlerin, kent tanıtımı gibi süreçlerde vatandaşa da uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Bölge lokotomifi: Turizm Kent tanıtımında en önemli paydaşın o kentin vatandaşları olduğunu hatırlatan Osman Ünal, şunları söyledi. "EXPO gibi organizasyonlarda, halkın projeyi sahiplenmesi şart. Kamu kuruluşları, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra; asıl halk bu sürecin içinde olmalı. Tek cümleyle, kentin kurumsal starej isini öğretmeli, kentin...