29 / 04 / 2024

kamu projeleri azalıyor

kamu projeleri azalıyor

Kamu inşaatlarının azalması, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı tedirginlik ve artan maliyetler inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye başladı. Önceki yıl yüzde 7’yi bulan büyümenin 2014 sonu itibariyle yüzde 3-4 aralığında kalacağı tahmin ediliyor.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Mesai saatleri çalışanların gündeminde yer alıyor. Mesai saati düşecek mi? Mesai saatleri ne kadar olacak? İşte detayları!

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak İstanbul'da 550 bin liraya kamu konutu hissesi satıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül 2022 ihale ilanlarını yayımlamayı sürdürüyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak İstanbul'da kamu konutu satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ilde kamu konutu satıyor! Fiyatını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Amasya Merkez'de kamu konutu satıyor.

Milli Emlak o ilde 215 bin liraya kamu konutu satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi Muhittin Mahallesi'nde bulunan kamu konutu için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Dolar imparatorluğu sallanıyor mu? Tehlike çanları çalıyor

Dünyadaki merkez bankalarında döviz rezervleri gittikçe azalıyor. Bu durum dolar imparatorluğu sallanıyor mu? sorusunu gündeme taşırken Takvim Gazetesi yazarı Bekir Hazan merkez bankalarında bulunan döviz rezervlerine değinerek gelişmeleri açıkladı...

KPSS puanı ile kamu personeli aranıyor! Başvurmak için elinizi çabuk tutun

Bir iş fırsatı da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden geldi. Lise mezunu ya da üniversite mezunu kamu personeli aranıyor. İşte detaylar…

kamu projeleri azalıyor Haberi

kamu projeleri azalıyor

İnşaat sektörü Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynamaya devam ediyor. Ulaştırmadan enerjiye, altyapıdan kentsel dönüşüme devam eden devasa kamu ve özel sektör projeleriyle 2013 yılında yüzde 7 gibi yüksek bir büyüme hızı yakalayan sektör, 2014 yılında hız kesti. Dünya ekonomisinde devam eden çalkantıların Türkiye ekonomisi üzerinde oluşturduğu baskı ve özellikle yılın ikinci yansında yükselişe geçen döviz kurlarının yarattığı tedirginlik inşaat sektörüne de olumsuz yansımaya başladı. Özel inşaatlar yüzde 3.8 oranında artmasına rağmen, sektör performansında çok yüksek paya sahip olan kamu inşaatlarının yüzde 2’ye varan oranda azalması, sektörün daralmasında büyük rol oynadı. Dolayısıyla ilk çeyrekte gerçekleşen yüzde 5.2 gibi yüksek büyüme oranının ardından daralma başladı. İkinci çeyrekte yüzde 2.7’ye gerileyen büyüme oranı, üçünçü çeyrekte yüzde 1’e düştü. Yapılan değerlendirmeler, daralmanın...