04 / 05 / 2024

kapı açmak

kapı açmak

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde ne yapmaları gerekiyor? Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi? Kapı açmak için ne yapılmalı?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım geldi. İşte Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Holllanda'nın başkenti Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Mini 5 Kapı'nın Ağustos 2023 fiyatları resmen açıklandı! Mini 5 Kapı'ya tam 101 bin 404 TL zam geldi! 

Mini 5 Kapı'nın Ağustos 2023 fiyatları resmi internet sitesi üzerinden tek tek açıklandı. Mini 5 Kapı'ya tam 101 bin 404 TL zam geldi. İşte Mini 5 Kapı Ağustos 2023 fiyatları...

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

İSDEMİR, HATEKS, MEGAP, Barem!.. Deprem bölgesindeki şirketlerden KAP’a peş peşe açıklama geldi!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgede faaliyet gösteren şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) peş peşe açıklama yaptı. Deprem nedeniyle üretime ara verdiğini bildiren İsdemir’in ardından Hateks kademeli üretime başlayacağını duyururken, Barem Ambalaj ve Mega Polietilen ise üretime ye

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

Birçok sektörde yaşanan personel sıkıntısına son vermek ve binlerce gence iş kapısı açmak isteyen hükümet, yeni bir programı daha devreye soktu. İşte ayrıntılar...

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullara inşaat engeli!

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullar, "ayrılıkçılık" ve yabancı ülkelerle bağlantılı olmakla" suçlanırken dünyada 539 Fransız okulu mevcut. 

Neşe Erberk’in anaokulu açmak için sahte rapor hazırlattığı ortaya çıktı!

Neşe Erberk’in Beşiktaş’ta konut alanında olan anaokulunu açmak için sahte teknik rapor hazırlattığı belirtildi.

kapı açmak Haberi

kapı açmak

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde izlemesi gereken bir prosedür bulunuyor.


Bahçe katındaki daireye kapı açılabilmesi için, kat maliklerinin beşte dördünün muvafakatının alınması gerekiyor. Ayrıca, belediyeden de izin alınması gerekiyor.


II - ANAGAYRİMENKULÜN BAKIMI, 

KORUNMASI VE ZARARDAN SORUMLULUK:


MADDE 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimari durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.


(Değişik 2. fıkra: 2814 - 13.4.1983) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile...