06 / 05 / 2024

Katerina ile Şişman Köşkü restore çalışmaları

Katerina ile Şişman Köşkü restore çalışmaları

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus Çarı 2. Nikola'nın av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkü'nün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak..

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

İki bankadan faiz oranı 0,91 olarak açıklandı! IBAN üzerinden nakit alacaklar bu faiz ile işlem görecek!

0,91 gibi düşük bir oranda faiz oranıyla kredi sunan iki banka, nakit ihtiyacı olanlara kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. IBAN üzerinden faiz işlemi ile görülecek olan bu kredi imkanından faydalanmak için ilgili bankaya başvurmak gerekiyor. 

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Bugünlerde Twitter ile ilgili manşetlere çıkan hiçbir haber olumlu görünmüyor. Ve ne yazık ki, en sonuncu gelmesi planlanan özelliği büyük bir kullanıcı kitlesini üzebilir.  Bu yüzden hazır olun, çünkü hesap onayın için kimliğinize ihtiyacınız olabilir.

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda. Pazarlığın başlamasına günler kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren tarafını temsil eden TİSK ile kritik bir görüşme yaptı. Toplantının ana gündemi asgari ücret zammı ve EYT oldu.

Moskova'dan flaş hamle! İngiliz sterlini ile işlem yapılamayacak!

Moskova Borsası, döviz piyasasında İngiliz sterlini ile işlemlerin 3 Ekim’den itibaren durdurulacağını resmen duyurdu.

Mutfak tüpüne zam mı geldi? 12 kg mutfak tüpü, şişman tüp kaç TL? Aygaz, İpragaz, Mogaz 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

Mutfak tüpü fiyatları rekoru zorluyor. Mutfak tüpüne yeni bir zam daha mı geldi? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz'da mutfak tüpü fiyatları ne kadar? 12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? Şişman tüp ne kadar 2022? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

4.500 ve 5000 TL maaş ile işçi ve kamu personeli alınıyor!

İŞKUR, 4.500 ve 5000 TL maaş ile 82.636 işçi ve kamu personeli alınacağını duyurdu. İşte aranan başvuru şartları ve kadrolar...

Coinbase ile Adidas'tan iş birliği! 

Spor giyim markası Adidas, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase ile  iş birliği yaptığını açıkladı.

Katerina ile Şişman Köşkü restore çalışmaları Haberi

Katerina ile Şişman Köşkü restore çalışmaları

Rus Çarı 2. Nikola'nın, 1896 yılında av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı Katerina Köşkü ile oğlunun tedavisinin gerçekleştirilmesi için hazırladığı Şişman Köşkü restore edilerek turizme kazandırılacak. Bu arada Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi alanına da 50 yataklı otel yapılacak. Bakanlık tarafından ihaleye çıkılan köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek. 


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köşklerin, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve bu kanunun 8'inci maddesine dayanılarak çıkartılan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olarak turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini söyledi. 


Girişimcilerin Sarıkamış'ta yapacakları bu yatırımlar için kamu kurumlarının büyük destek vereceğini belirten Doğanay, şunları kaydetti: "Kars Valiliği başta olmak üzere Sarıkamış...