07 / 05 / 2024

Kayıp kaçak için iade formülü

Kayıp kaçak için iade formülü

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak parasının iadesi yönündeki kararının aboneleri sevindirdiğini belirtti.

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verildi.

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Çocuklar ailelerini ŞOK'a götürüyor! Karne hediyesi için kaçırılmaz ürünlerde fiyatlar kırıldı: Bilgisayardan tablete, oyuncaktan kulaklıklara süper indirim başladı!

ŞOK, aktüel kataloglarında öğrenciler için bilgisayar hediye olarak sunuluyor. Ayrıca, ŞOK'ta indirimli ürünler de mevcut. Bu indirimli ürünleri kaçırmamak için dikkatli olun.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

Mehmet Aydın'ın kaçak villası mühürlendi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye teslim olan Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu villa mühürlendi.

Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun Espiye'de kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıktı. Kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Kayıp kaçak için iade formülü Haberi

Kayıp kaçak için iade formülü


Enerji uzmanları ile hukukçular, elektrikte kayıp-kaçak sorununun çözümü ve enerji tasarrufu konularında çözüm önerileri sundu. Yaşar Üniversitesi (YÜ) Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak parasının iadesi yönündeki kararının aboneleri sevindirdiğini belirtti. Ancak Yargıtay'ın kararının ardından abonelerin bireysel olarak başvurmak zorunda olduğunu belirten Havutçu, "Yeni bir yasa çıkarılması halinde tüm abonelere aynı anda iade ya da gelecek dönemdeki faturalarında taksitli ödeme yapılabilir" dedi. YÜ Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı Sorumlusu Selen Çekinir ise tasarruf yöntemlerini anlattı.


Emsal karar olabilir

Havutçu, "Karar emsal gösterilerek, tüketicilerin, bireysel olarak dağıtım şirketlerinden kayıp kaçak bedeli olarak ödedikleri meblağı hesaplatıp 2 bin TL altında ise tüketici hakem heyetlerine, 2 bin TL üstü ise...