08 / 05 / 2024

Kayseri Raylı Sistemi

Kayseri Raylı Sistemi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Bozankaya Otomotiv Makina İmalat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozankaya tarafından imzalanan sözleşmeyle Kayseri'deki şehir içi ulaşıma yaklaşık 125 milyon TL'lik bir yatırım yapılmış olacak.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Buca Metrosu’nda geri sayım başladı!

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin beşinci aşamasını meydana getiren Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet sunacak olan Buca Metrosu’nun son aşama yapım ihalesi 6 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

İzmir Narlıdere Metrosu 2022’de açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de öz kaynakları olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan hafif raylı sistemi de 2 yıl içinde devreye almış olacağız. Narlıdere Metrosu’nu da 2022’de hizmete alacağız'' dedi.

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi

Raylı sistem projeleri için 3 şehrimize 150 milyon avro!

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep için 150 milyon avroluk anlaşma yaptı...

Kayseri Anayurt Raylı Sistem Hattı için anlaşma imzalandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzalandı.

Kayseri'ye raylı sistem müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belsin- Şehir Hastanesi raylı sistemi hattı projesinin onaylandığını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç Katlı İstanbul Tüneli'ni hayata geçireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; "Üç katlı İstanbul Tüneli'ni önümüzdeki dönem inşallah ihalesini yaparak hayata geçireceğiz. Bugüne kadar İstanbul'a 19 kilometre tünel, 233 kilometre raylı sistemi biz inşa ettik." dedi.

Sultangazi'ye raylı sistemi getirdik!

Sultangazi'de düzenlediği mitingte konuşan konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçenin 1994 öncesi dönemindeki durumunu hatırlatarak, raylı sistemin o günler için hayal dahi edilemediğini söyledi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Kayseri Raylı Sistemi Haberi

Kayseri Raylı Sistemi


Kayseri Raylı Sistemi'nde kullanmak üzere 30 yeni araç alımını içeren sözleşme düzenlenen törenle imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Bozankaya Otomotiv Makina İmalat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozankaya tarafından imzalanan sözleşmeyle Kayseri'deki şehir içi ulaşıma yaklaşık 125 milyon TL'lik bir yatırım yapılmış olacak.


30 raylı sistem aracı alınması için düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 30 aracın yaklaşık bedelinin 42 milyon avro civarında olduğunu, bunun da yaklaşık 125 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Raylı sistemin Kayseri'de nerdeyse 30 yıldır konuşulduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Benden önce birçok belediye başkanı arkadaşımız Kayseri'ye raylı sistemi getirebilmek amacıyla uğraşmışlar. Doğru bir uğraş, çünkü büyüyen şehirlerde insanların taşınması işini özel araçlarla sağlayamazsınız. Tüm dünya bunu erkenden görmüş ve onun için...