03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm dolandırıcılığı

Kentsel dönüşüm dolandırıcılığı

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi 'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ege-Koop'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Binlerce İzmirliyi ilgilendiren sağlıklı ve modern konutlar ile buluşturan Ege-Koop, kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşüm dolandırıcılığı Haberi

Kentsel dönüşüm dolandırıcılığı


Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Güllüce, törende kentsel dönüşüm denilerek dolandıran ve dolandırılanlara seslenerek. "Vatandaşa 85 metrekare daire veriyorum deniliyor. Gerçeğine bakıyoruz 23 metrekare. Şimdi bu 85 metrekare nasıl 23 oluyor bunu anlamakta zorlanıyorum. Vatandaşımız brüte, nete çok iyi baksın. 23 metrekareyi 85 metrekare diye yutturmaya kalkanlara dikkat etsin. Dürüst müteahhitlerin de dürüst olmayan müteahhitler sayesinde rekabet etme şansı kalmıyor" dedi. Törene Bakan Güllüce'nin vanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de...