20 / 11 / 2024

Kentsel dönüşümde yapıcı güç kim olmalı

Kentsel dönüşümde yapıcı güç kim olmalı

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Marmara Bölgesi'nde biriken enerji, olası bir depremin şiddetinin en az 7,3, en fazla 7,7 olabileceğini söylüyor. Bundan aşağı bir depremle karşılaşmayız" dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşümde rekabet değil iş birliği olmalı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da her an yıkılabilecek yaklaşık 200 bin yapı olduğunu belirterek, “Tek yapı-site farkı gözetilmemeli, kentsel dönüşümde rekabet değil iş birliği olmalı.” dedi.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde yapıcı güç kim olmalı Haberi

Kentsel dönüşümde yapıcı güç kim olmalı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünce Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen ''4. Düzce Deprem Çalıştayı'' kapsamında "12 Kasım Düzce depreminden bugüne" konulu sunum gerçekleştiren Gündoğdu, Türkiye'de deprem riskinin sürekli olduğunu söyledi. 


Geometrik verilere göre, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer alan İstanbul'un her yıl 2 santimetre batıya doğru kaydığını aktaran Gündoğdu, "Bu hareketin enerjisini Marmara Bölgesi karşılamak zorunda. Eğer bunu karşılayamazsak daha büyük sorun olacak. Marmara Bölgesi'nde biriken enerji, olası bir depremin şiddetinin en az 7,3, en fazla 7,7 olabileceğini söylüyor. Bundan aşağı bir depremle karşılaşmayız. Önemli olan Düzce'de olduğu gibi yüksek ivmeli olmamasıdır. Bu, bir felaket olur. Böyle bir felaket olursa İstanbul'u kurtarmak çok zor olacaktır" diye konuştu. 

Gündoğdu, deprem nerede olursa olsun herkesin yardım elini uzatması gerektiğini ifade ederek...