30 / 04 / 2024

kıbrıs KKTC City Mall

kıbrıs KKTC City Mall

KKTC’nin ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen AVM ile Kuzey Kıbrıslılar’ın Güney Kıbrıs’ta alışveriş için harcadıkları paranın ülkede kalması hedefleniyor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

kıbrıs KKTC City Mall Haberi

kıbrıs KKTC City Mall

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen ve 15 milyon euro yatırımın yapılacağı City Mall’un kiralama ve işletmesini Türkiye’den KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi. Kuzey Kıbrıslı yatırımcı Derviş Tarımer’in şirketi Elektrokur’un hayata geçireceği ve 60’a yakın mağazaya yer verilecek AVM’de markalarla görüşmeler başladı.


‘Ambargoları kıracağız’

Elektrik malzemeleri üretim ve pazarlamasının yanı sıra 4 yıl önce perakende sektörüne yatırıma başladıklarını belirten Derviş Tarımer, Tayland merkezli Index markasının bayiliğini aldıklarını anlattı. Tarımer, “Rum tarafından engeller çıkartılmasına rağmen bu markanın 4 mağazasını açtık. Sonra da AVM yapmaya karar verdik” dedi.  Elektrokur Genel Koordinatörü Çağıl Tarımer Barut da “KKTC’de hiç AVM ve eğlence merkezi yok. O nedenle herkes Güney’e geçip orada para harcıyor. Biz halkın...