04 / 10 / 2024

kira bedelinde artış neye göre yapılıyor

kira bedelinde artış neye göre yapılıyor

Kira bedelleri neye göre belirleniyor? Kira bedelleri neye göre artış gösteriyor? Kira bedeli üzerindeki artışlar neye bağlı oluyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Kiralardaki artış amortisman sürelerini değişirdi! İstanbul'da amortisman süresi 15 yıl ve altında!

Kira bedellerindeki artış İstanbul'un bir çok semtinde amortisman süresini değiştirdi. İstanbul'da amortisman süresi, artışlar sonrasında 15 yıl ve altına indi. İşte amortisman süresi 15 yıl ve altına düşen o semtler...

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Ticari gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışlarının satışları hızlandırdığını söyledi.

Konut satışlarında durgunluk yaşanırken, kira bedellerindeki artış sürüyor!

İnşaat sektörü tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşarken, son günlerde sık sık gündeme gelen kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle daire satışlarında durgunluk yaşanırken, kira fiyatlarında ise artış devam ediyor.

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

İzmir'de aile hekimleri, sürekli olarak artış gösteren kira bedelleri sebebiyle zorlanıyor. İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira artışlarının yüzde 600’e ulaştığını söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?

Kiracılıkta Türkiye’de yeni dönem başlayacak ve bu yeni dönem ile yapılan planlama ile kira sözleşmeleri değişeceği kaydedildi. Kira zammı hesaplamalarında da ev sahipleri değişikliğe gidecekler.

1942 yılında kaloriferli evi olan ev sahipleri kiraları artırmak istemiş! 

1942 yılının aralık ayında kömür fiyatlarına gelen zamlardan dolayı ev sahipleri kira bedellerini artırmak istemiş.

Ev kiraları için yeni öneriler: Lojman sistemine dönülmeli, rayiç bedeller belirlenmeli, artışlar 2 yıl sınırlanmalı!

Antalya Emlakçılar Odası ise kira fiyat artışına karşı önerilerini tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

TCMB Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, aylık enflasyon kira, haberleşme ve ulaştırma başta olacak şekilde alt gruplar genelinde güç kazandı. İşte ayrıntılar... 

Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesi yapılırken, ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşmazlığa düşebiliyor bu durumda kira tespit davası devreye giriyor. Peki Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Ev sahipliği oranı düşüyor, kiralık konutta alarm zilleri çalıyor! 

Açıklanan rakamlara göre son dönemlerde konut sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’lere kadar inerken, kiralık ihtiyacı ise yüzde 27’ye çıktı. Kiralık konuta olan ihtiyacın artması, kira bedellerinin artışlarında da en önemli etken olarak ‘alarm zilleri’ çaldırıyor...

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

Ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay ödemek zorunda! Kiranın yüzde 20'si vergiye kesilecek! İşte yeni sistem!

Yeni vergi düzenlemesiyle ev sahipleri artık yıllık kira vergisini her ay peşin ödemek zorunda kalabilir. İşte yeni vergi sisteminin ayrıntıları...

kira bedelinde artış neye göre yapılıyor Haberi

kira bedelinde artış neye göre yapılıyor

Kira bedelleri neye göre belirleniyor?


Konut kiralarında yenilenen kira dönemlerinde tarafların, uygulanacak kira bedeline ilişkin yaptıkları anlaşmalar, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki üretici fiyat endeksi nedir? Üretici fiyat endeksi, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ürünlerin yurtiçine yönelik üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişikliklerini ölçen fiyat endeksi olarak karşımıza çıkıyor.



Konut kiralarında, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranından daha fazla bir artış oranı talep edilemiyor. Bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranından daha fazla olmamak şartı ile taraflar kira artış oranını serbestçe belirleyebiliyor. 



Eğer taraflarca kira artışı konusunda bir anlaşma yapılmamışsa kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla evsahibi...